Ak Parti Milletvekili Hakan Şükür: Galatasaray Hak Etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Galatasaray’ın şampiyonluğu hak ettiğini söyledi.

Türk Telekom Arena’da Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarına davetli olarak katılan Hakan Şükür, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sarı – kırmızılı takımın ligi forse ettiğini belirterek, “Sahaya baktığınızda da çok iyi bir takım ve bütünlüğü gördük. Fenerbahçe de yaşadığı stresten sıkıntıdan kurtulup Süper Final’de o şansı yakalayınca da avantajı değerlendirmeğe çalıştı. Nefes kesen gerçekten kalpleri durduracak kadar ki Allah sabır versin genç kardeşlerimizin ailelerine. Derbinin heyecanını iliklerimize kadar hissettik." şeklinde konuştu.

GALATASARAY HAK ETTİ
Bir muhabirin, “futbol kazandı mı?” yönündeki bir sorusunu da yanıtlayan Şükür, “Futbolun kazanmasını istiyorum. Ülkemiz büyük bir sevgi duyuyor. Tuttuğumuz takıma göre değerlendirdiğimiz zaman tatsızlıklar oluyor.” cevabını verdi.Dün Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda yaşanan olayları da değerlendiren Şükür, tekrarlanmaması temennisinde bulunarak, “Ama ben Galatasaray’ı bu anlamda da tebrik ediyorum. Belki içinde bulunmadıkları daha rahat oldukları bir sezondu; ama yine de Türk Telekom Arena’da müthiş bir nezaket ve centilmenlik örneği gösterdiler." ifadelerini kullandı. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda yaşanan olayların bir daha tekerrür etmemesiyle ilgili temennisini yineleyen Hakan Şükür, şöyle devam etti:“Şampiyonluklar gelip geçiyor. Nice takımlar şampiyonluklar yaşadı. Onlar çok geride kalıyor; dostluklar ebedi oluyor. Bundan sonra alınacak kararları da herkes sağduyu ile karşılamalı. Bunlar 3 senede 5 senede kurulmuş camialar değil. Kimseye farklı şeyler söylememeliyiz. Empati yapmalıyız. Bugün Galatasaray şampiyon oldu; yarın başka takımlar şampiyon olacak. Ama işin özünde bütün takımlarımız Avrupa’da başarılı olur. Benim için lokalden ziyade uluslararası arenada başarılar kazanmaktır. Esas amaç bu olmalı.”

TERİM GALATASARAY'IN 1 NUMARASI
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da her güzel şeyin kutlanması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Bu akşam Galatasaray camiası kendi aramızda eğlenmeye çalıştık. Bu aslında çok stresli geçen mevsimin sonunda biraz da rahatlamak içindi. Bütün Galatasaraylılara bu kupa kutlu olsun uğurlu ve armağan olsun.”Teknik direktör Fatih Terim’in kendisi için ‘Galatasaray’ın 1 numarası’ ifadesini kullanmasıyla ilgili olarak da Ünal Aysal, “Hepimiz birbirimize dayanarak buruya geldik. Bundan sonra da böyle olacak. Bu tip camialarla eğer dayanışma ve birlik olmazsa başarı da olmaz. Başarımızı bu birliğimize borçluyuz.” şeklinde konuştu.