Turkish Airlines Euroleague Final Four’un Final Maçı Basın Toplantısı Yapıldı

İstanbul’da gerçekleştirilen 2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four’un final maçı öncesindeki basın toplantısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı.

Olympiacos ile CSKA Moskova’nın şampiyonluk mücadelesi vereceği ve yarın akşam 21.00’de başlayacak olan finalin basın toplantısında ilk sözü Yunan ekibinin başantrenörü Dusan Ivkovic aldı.

Deneyimli çalıştırıcı, büyük bir gurur yaşadığını dile getirerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi:“Hepimizin bildiği gibi yarın çok büyük bir maç gerçekleşecek. Bizim açımızdan bakıldığında düne göre çok farklı bir şekilde hazırlamamız gerekiyor. Çünkü dünkü performansımız kontrol anlamında beklenmedik yönlere gitti. Özellikle alçak posttaki planlarımız değişti. CSKA’ya karşı daha farkı bir oyun sergilememiz gerekecek. Rakibimizle daha önce iki kez karşılaştık. İlkinde çok iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. İkincisinde ise CSKA karşımıza çok daha kuvvetli bir şekilde çıktı. Finale en iyi şekilde hazırlanmamız lazım çünkü bizim için çok önemli bir maç olacak.”CSKA Moskova Başantrenörü Jonas Kazlauskas da finale kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Dün mükemmel bir takımı çok iyi bir oyun çıkarmalarına karşın yendik. Bu da bizim için çifte kazanç anlamına geliyor. Yarın yine çok iyi bir takım, çok tecrübeli bir koç ve deneyimli oyuncularla karşılaşacağız. Final bizim için de farklı olacak. Oyuncularımızın hazırlanması çok büyük önem taşıyor. Yarın kimse çıkıp, ‘Biraz yorgunuz, o yüzden performansımız düştü’ diyemez.” diye konuştu.

Olympiacos’un forveti Giorgios Printezis ise finale yükselmeyi hak ettiklerini vurgularken, “Final Four’da bulunmak başlı başına bir gurur ama finale kalmak ve böyle büyük bir takımla karşı oynamak daha büyük bir gurur olacak. Dün çok kuvvetli bir takım olan Barcelona ile karşılaştık. Koçumuz maçtan önce yıllar boyunca geliştirdiğimiz oyun stilimize dikkat çekmişti. Yarın biraz daha rahatlayıp yorgunluğu üzerimizden atarak finalin hakkını vermeye çalışacağız. Biz buraya gelmeyi hak ettik. Yarın yeni bir gün olacak ve umut ediyorum ki dünkü gibi bir sonuç alacağız.” ifadelerini kullandı.

Rusya temsilcisinin Sırp oyun kurcusu Milos Teodosic de yaptığı açıklamada, “Burada bulunmak mutluluk verici. Yarınki finale çıkacak olmak da aynı şekilde. Dün bizim için çok zorlu bir maç oldu. Ama artık dünkü maçı geride bıraktık ve ben kendi adıma finale hazırım. Olympiacos’a saygı duyuyoruz ve ne kadar kuvvetli olduklarını biliyoruz. Yarın zorlu bir maç olacak ancak bu engeli de aşabileceğimize inanıyorum. Olympiacos’a da başarılar dilemek istiyorum.” dedi.

Toplantının devamında soruları cevaplayan Ivkovic, “Dünkü maçta hedefimiz 70 sayıya çıkmaktı. Ancak bu kadar yukarı çıkamadık. Oyunun çok kilit noktaları oldu ve dünkü zorlu anlar yarın bize ders olarak katkıda bulunacaktır." diyerek şöyle devam etti:"Şu kesin ki yüksek baskı altında bir maç bekliyoruz. Başarılı olmak ve önem anlamında baskı hissedeceğiz. Elbette ki daha yüksek ritimli, daha fazla baskılı bir oyun ve daha iyi kontrol gerekecek. En azından ribaundlarda daha dikkatli olmamız gerekiyor. CSKA’nın ön alanına hızlı cevap vermek önemli. Bunlar kilit noktalar olacak. Ribaund dezavantajını tekrarlamamak istiyoruz. Barcelona’ya ribaundlar dışında iyi cevap verdiğimiz düşünüyorum. Aynı stratejiyi benimseyeceğimizi söyleyemem ama daha hazırlıklı olmalıyız. CSKA’nın sezon başından beri kadrosundaki hiçbir oyuncusu değişmedi. Ayrıca (Andrei) Kirilenko, NBA seviyesinde bir oyuncu. Tabii ki bunlar rakibimiz için bir avantaj ama yine de hazırlıklıyız. CSKA çok büyük bir takım. Birçok oyuncusuna daha önce koçluk yaptım. Orada çok önemli bir dönem geçirdim. Olympiacos’ta ise sezon öncesi birçok sorun vardı. Çünkü Yunanistan birçok sorunla karşı karşıyaydı. Bizi nelerin beklediğini, nereyi hedeflememiz gerektiğini bilmiyorduk. Ancak bu zorluklara rağmen finale gelebilmemiz çok keyifli oldu. Bu yüzden finali de kazanmayı hak ediyoruz” dedi.

Printezis de finalde CSKA’nın favori olarak gösterildiği hatırlatıldığında, “Dün kesinlikle favori olan taraf değildik ama buna rağmen galip geldik. CSKA karşısında da favori değiliz. Daha iyi olur mu bilemem ama daha yüksek seviyede oynayacağımızdan eminim. Sonucu tek maç belirleyecek ve biz elimizden geleni yapacağız.”Kazlauskas, “CSKA ve Olympiacos’un oyuncularıyla daha önce birlikte çalıştığım için çok mutluyum. Büyük bir ailenin parçasıyım. Ivkovic ve ben her iki takıma koçluk yapmış teknik adamlar olarak karşınızdayız. Yarın basketbol kazansın.” derken, Teodosic eski takımına karşı forma giyecek olması hakkında, şunları söyledi:“Olympiacos’a karşı oynayacak olmaktan memnunum. Orada çok güzel yıllar geçirdim. Taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum çünkü dün bizi onlar da desteklediler. Tabii yarın duygularımı bir kenara koyup profesyonel olarak işimi yapmam gerektiğinin farkındayım. Çok tecrübeli bir koçları ve durdurmamız gereken silahları var. Ama tüm oyunculara eşit şekilde saygı göstermeliyiz çünkü çok iyi basketbol oynuyorlar.”

Yıldız oyun kurucu, eski ve şimdiki koçlarını karşılaştırması istenildiğinde ise oldukça zorlandı ve soruya esprili bir şekilde, “Her iki koç da çok iyi antrenman yaptırıyorlar. Birçok ortak özellikleri var, bunlardan biri de şu anda yanımda oturuyor olmaları… Olanlara büyük başarılar yaşadım. Ivkovic bana güçlü olmayı ve çalışmayı öğretti, Jonas ise bana özgürlük ve destek verdi.” yanıtını verdi .