Derbi Maç İçin Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi maç öncesi Kadıköy ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Gerekli güvenlik önlemleri saat 15.00'ten itibaren alınırken, stat giriş kapıları da saat 15.30'da açıldı.

Müsabaka için toplam 3 bin 327 özel güvenlik ve polis personeli görev yaparken, statta gerekli polis kamerasının yanı sıra 185 salon kamerası da tespit çalışması yapacak.

-Basının ilgisi de büyük-

Şampiyonun belirleneceği derbiye medya da büyük ilgi gösteriyor.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki dev maçta 175'i basın tribününde, 150'si de sahada olmak üzere toplam 325 medya mensubu görev yapacak.

Bu arada, basın tribününe yapılan birçok başvurunun ise kısıtlı kapasite nedeniyle geri çevrildiği açıklandı.

-Galatasaray taraftarı yok-

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki şampiyonluk derbisinde konuk Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda takımlarını destekleyemeyecek.

Dört büyük kulübün kendi arasında yaptığı anlaşma gereğince, sarı-kırmızılı taraftarlar stada alınmadı.

-Karaborsaya önlem-

Fenerbahçe Kulübü, derbi maç ile ilgili olarak karaborsa biletlere yönelik ekstra önlemler aldı.

Kulüp yönetimi ve Biletix firması tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, bu maça özel biletler hazırlandı. Turnikelerde biletler yeni bir teknoloji ile denetlendi.

-Kadıköy esnafı bayram etti-

Şampiyonu belirleyecek derbi maç, Kadıköy esnafının da yüzünü güldürdü.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Kadıköy, Bağdat Caddesi, Kızıltoprak ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda toplanan taraftarlar, restoranlar, büfeler ve dükkanlardan yaptıkları alışveriş ile esnafın bayram yapmasına neden oldu.

Bu arada, Bağdat Caddesi ve Kadıköy'de Digitürk'ü bulunan restoranlar ile cafeler, günler öncesinden yapılan rezervasyonlarla kapalı gişe çalıştılar. Birçok restoran, günler öncesinden masalarını doldururken, yeni gelen talepleri karşılayamadı .

Kaynak: AA