Çalımbay : Galibiyetle Bitsin İstedik Ama Oyunda Çok Kötü Goller Yedik

Eskişehirspor'a 3-1 yenilen Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “Galibiyetle bitsin istedik ama oyunda çok kötü goller yedik.

Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. İki topumuz direkten döndü. Ben futbolcularımdan çok memnunum.” dedi.

Çalımbay, maç sonunda yaptığı açıklamada, son maçta galip gelmek istediklerini ancak başaramadıklarını kaydederek, “Takım kafa ve fizik olarak çok yorgundu. Mükemmel bir grafik çizdik ve ligi iyi bitirdik. Takımda düşüşler ve bıkkınlık başladı.

Türk futbolcusu böyle bir lige alışık değildi. Her takımda bıkkınlık veya düşüş olacaktı. Bu da bizim takıma yansıdı. Eneramo'nun da son maçıydı. Oynatmak zorundaydık. Galibiyetle bitsin istedik ama oyunda çok kötü goller yedik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. İki topumuz direkten döndü. Ben futbolcularımdan çok memnunum. Ben futbolcularıma şu maçta kızamıyorum bile. Lig boyunca tüm zorluklara rağmen çok iyi mücadele ettiler. Önümüzdeki sezon bu takım 7-8 takviye ile çok daha iyi yere gelecektir. Önümüzdeki sezon daha yukarılarda olacaktır" dedi.

Çalımbay, Beşiktaş'tan teklif geldi mi şeklindeki bir soruya ise, "Burası yeri değil, öyle bir şey yok. Henüz kendi takımımla da görüşmedim, kendi takımımızla da görüşeceğiz. Ondan sonra bakacağız." dedi.

LİGİN SONUCU BELLİ OLDU
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da, "Bugün sadece bir sonuç alındı. Ligin sonucu belli oldu. Bursaspor'u tebrik ediyorum. Umarım ülkemiz bir daha böyle bir süreci yaşamaz. Bu sürecin bir şeyler katmasını umut ediyorum. Futbolda oluşturduğu etkileri anlayıp önümüze bakmalıyız. Önümüzdeki yılın planlamasında futbolun artık futbolla değerlendirildiği bir dönem yaşansın istiyoruz. Futbolun gerçek değerlerinin futbolun içinde konuşulmasını istiyoruz." diye konuştu.

Sivassporlu Mehmet Nas ve Uğur Kavuk ise, taraftarlarına 3 puanla veda etmek istediklerini ama bunu başaramadıklarını belirterek, "İnşallah yeni sezonda yapılacak takviyelerle daha iyi yerlere gelmek istiyoruz." dediler.

ENERAMO SİVASSPOR’A VEDA ETTİ
Sivasspor'un golcü oyuncusu Michael Eneramo Eskişehir maçıyla birlikte gol atarak Sivasspor formasını son kez giydi.Eneramo maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün son maçımızı oynadık. Arkadaşlarım bana iyi davrandılar. İyi bir sezon geçirdik. Goller attım ama bu takımın performansından kaynaklandı. Hocamız da bana oynamam için fırsat verdi. Son maçım olduğu için arkadaşlarımla soyunma odasında vedalaştım." dedi.

Eneramo soru üzerine Türkiye ve yurt dışından kulüplerle temasları olduğunu ancak gideceği takımın belli olmadığını kaydederek, “Evime gidip dinlendikten sonra teklifleri değerlendireceğim." şeklinde konuştu.

Eskişehirspor Kalecisi Kayacan ve oyuncu Serdar da maçı kazanmalarına rağmen Bursa'nın galip gelmesiyle birlikte grubu ikinci sırada bitirdiklerini belirterek, gelecek sezon daha iyisini yapmak istediklerini sözlerine eklediler.