Ünal Aysal'dan Bombalar

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, dün Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilerin sorularını cevaplandırırken, birçok konuda önemli mesajlar verdi.

ÖNCEKİ gün Divan Kurulu'nda, 'Kupanın G.Saray taraftarının olduğu bir yerde verilmesi daha mantıklı' diyerek, mutlu sona ulaşmaları halinde kupanın Türk Telekom Arena'da verilmesini istediklerini ifade eden Aysal, bu kez tam tersi bir açıklamada bulundu. Şampiyonluk kupasının kurallara göre normal olarak en son maçın oynandığı sahada alındığını hatırlatan G.Saray Başkanı, 'Yani biz yenersek orada alırız, F.Bahçe yenerse yine orada alır. Yönetim kurulu olarak bu konuda bir karar aldık. Biz kuralların tatbik edilmesini, yani şampiyonluk kupasının Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda verilmesini istiyoruz. Bunu da federasyona ilettik'' diye konuştu.

KADIKÖY'DE SORUN YAŞANMAZ
BİR öğrencinin, 'Nihat Özdemir'in 'G.Saray son maçta şampiyon olursa alkışlamayacağız'' yönünde medyaya yansıyan açıklamaları oldu. Bu düşmanlığın sebebi nedir?'' sorusuna, Aysal şu yanıtı verdi: 'Bu açıklamayı ben de okudum ama her okuduğunuz şeye inanmamak gerekiyor. Ben Nihat Bey'in G.Saray şampiyon olduğu takdirde sevinmese dahi onların sahasında olan şampiyonu alkışlayacağına inanıyorum. Orada bir sorun yaşamayacağız. Çünkü aynı şey bizim de başımıza gelirse ben F.Bahçe'nin şampiyonluğunu orada alkışlayacağım.'

MOTİVASYON BOZULUR!..
AYSAL, transfer konusunda çok ilginç bir ifade kullanarak, 'Pazartesi gününden itibaren yeni transferlerimiz üçer-beşer ortaya çıkacak' dedi. Çok sayıda futbolcu alacaklarını bu sözlerle ima eden G.Saray Başkanı, 'Bu sezon uygulanan play-off sistemi transferlerin gecikmesine yol açtı. Prensip olarak maçlar devam ederken transfer yapılmasına karşıyım, çünkü yeni alınacak oyuncular halen kadroda olan bazı futbolcuların motivasyonunu olumsuz etkileyebilir' dedi.

TFF'NİN DÖRT SUÇU VAR!..
'G.SARAY herhangi bir idari hatadan dolayı yurt dışına çıkamazsa, o da nasıl olabilir?
UEFA'nın bizim federasyonun işlemiş olduğu 4 büyük suçtan dolayı cezalandırmasıyla olur. Nedir bu 4 büyük suç? Birincisi, yöneticilerin yaptığı suçlardan yöneticilerin ceza almaması. İkincisi, şikenin sahaya yansımadığı yönündeki karar. Üçüncüsü, kuralların maç oynanırken değiştirilmesi. Dördüncüsü ise TFF'nin genel kurul kararına rağmen, 58. Madde'yi yönetim kurulu kararıyla değiştirilmesi. Sorunumuz bu...''

FENER'İ TAKDİR EDİYORUM
BİR öğrencinin, 'F.Bahçe neden lisanslı ürün satışında G.Saray'dan daha başarılı?' sorusu üzerine Aysal, 'Dostumuz F.Bahçe geçtiğimiz 13 yılda çok iyi organize oldu. Bunu takdir etmemiz lazım. Benim başkanlığım döneminde biz de yeniden organize olmaya başladık. Ürün satışlarımızı merkez mağazalarımızdan yönlendirmeyi öngörüyoruz' diye konuştu.

KULÜPLER PARA KAYBEDİYOR
'YÖNETİM kurulu olarak göreve geldiğimizde kulübün 328 milyon dolar borcu vardı ve kurumsal yapısı yoktu. Bugün ise kulübün kurumsal yapısı tamamlanmak üzere ve borç da yıl sonunda 100 milyon dolar seviyesine inmiş olacak. Play-Off kararını biz değil bir önceki TFF Başkanı (Mehmet Ali Aydınlar) almış. Ben derhal aradım kendisini. 'Nasıl oldu bu?' dedim. 'Federasyon bu kararı aldı, siz de uygulamak zorundasınız' dedi. Biz bu işten 5 kuruş para kazanmıyoruz. Kulüpler ciddi para kaybederek oynuyorlar. Neden? Çünkü gider çok, gelir yok.'

ASYA'DAN AVRUPA'YA
F.BAHÇE'ye şansımızın tutmadığı bir gerçek. Fakat şans her zaman bir tarafa çalışmaz. F.Bahçe maçına bir puan alsak bile ikinci kez şampiyon alacağız. Kupayı Asya'dan Avrupa'ya götürmek istiyoruz.

1 YIL ŞARTLI AF!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, dün çok önemli bir karar daha aldı... Kurul, Trabzonspor karşılaşmasında hakem Tolga Özkalfa'ya hakaret ettiği için 3 maç 'soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı' cezası verilen G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in cezasının infaz edilmemiş 2 maçlık bölümünü 1 yıl erteledi. Bu kararla Terim, takımının yarın F.Bahçe ile oynanayacağı şampiyonluk maçında sahaya çıkabilecek. G.Saray Teknik Direktörü, cezasının 1 maçlık kısmını 6 Mayıs'taki Beşiktaş derbisinde çekmişti.
HAKEME yönelik eylemi nedeniyle cezalandırılan Terim, yarınki F.Bahçe maçı dahil, önümüzdeki sezon boyunca bütün maçlarda normal görevlerini yerine getirebilecek. Bir yıl içerisinde hakaret eylemini tekrarlamazsa cezası kalkacak. Tekrarlaması halinde ise hem bu sezondan kalan 2 maçlık cezayı çekecek hem de 3 ila 7 maç arasında değişen yeni bir ceza daha alacak.
AÇIKLANIR açıklanmaz büyük gürültü koparan Tahkim Kurulu kararının perde arkasında çok ilginç olaylar var:
1 CEZA, Futbol Disiplin Talimatı'na yeni eklenen 105. madde gereği ertelendi. G.Saray Kulübü, geçen hafta Tahkim Kurulu'na başvurarak bu maddenin iptal edilmesini istemiş, ancak olumsuz cevap almıştı. Sarı-Kırmızılılar şimdi aynı maddeden faydalanarak, Fatih Terim'in cezasının ertelenmesini sağladı.
2 ÇOĞU kişi Terim'e verilen cezanın hak mahrumiyeti olduğunu sanıyor ama işin doğrusu başka. G.Saray'ın hocasına verilen cezanın adı; soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı. Terim hak mahrumiyeti cezası alsaydı, 105. maddeden faydalanamayacaktı.
3 ERTELEMEDE, Terim'in dün Tahkim Kurulu'nda yaptığı savunma kilit rol oynadı. Tahkim 'oy birliği' ile cezanın 2 maçlık bölümünü 1 yıl erteleme kararı aldı.