Platini'yle Konuştum.. Avrupa'da Maç Yapamayacağız

Kamuoyu tarafından siyasi kimliğinin yanı sıra sportif kişiliği ile de tanınan eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Platini ile konuştum, 'Takımları düşürmezseniz, Avrupa'da yer alamazsınız' dedi'' uyarısında bulundu.

Özellikle son dönemde farklı spor dallarındaki organizasyonlara katılarak ''sporcu'' yönünü ön plana çıkaran ve sosyal projelere destek veren Tüzmen,Habertürk ekranlarında Simge Fıstıkoğlu'nun sorularını yanıtladı. UEFA Başkanı Michael Platini olan görüşmesinden ayrıntılar aktaran Kürşat Tüzmen, görüşmenin ayrıntılarını açıkladı.

'Micheal Platini ile konuştum, 'Takımları düşürmezseniz, Avrupa'da yer alamazsınız' dedi ' diyen Tüzmen TFF adaylığını Başbakan Erdoğan'ın istemediğini söyledi.

'UEFA'nın bu karaların ardından Uluslararası platformdan ihraç yapıp yapmayacağı ' sorusuna ise Tüzmen şu şekilde yanıt verdi:

Biz Avrupa'da maç yapamayacağız. Bunu baştan söyledim. Galatasaray'ımız, Beşiktaş'ımız, Beşiktaş'ımızı mücadele edemeyecekse bunun ne anlamı var. Biz kendi mahallemizin arka bahçesinde tek kale maç yapalım. Türk futbolunu bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Basiretli doğru düzgün kararlar alınması lazım.

BEYAZ GAZETE