Geride Kalan 9 Maçta Taraflar 2'şer Galibiyet Elde Ederken, 5 Maç Beraberlikle Sonuçlandı

Sivasspor ile Eskişehirspor Süper Lig'de yarın 10. kez karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda hiçbir iddiası kalmayan Sivasspor, gruptan çıkma şansını son haftaya taşıyan Eskişehirspor'u yarın saat 16.00'da Sivas 4 Eylül Stadı'nda konuk edecek. Grupta son haftaya 29 puanla 4'üncü ve son sırada giren Sivasspor ile 33 puanla ikinci sırada bulunan Eskişehirspor arasındaki mücadeleyi, hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Cem Satman ve Ekrem Kan'ın yapacağı maçta, Mustafa İlker Coşkun dördüncü hakem olarak görev alacak.

Eskişehirspor, Sivasspor'un prestij mücadelesi vereceği maçtan galibiyetle ayrılarak gruptan çıkmak istiyor. Sivas deplasmanını kayıpsız geçmeyi hedefleyen Eskişehir ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bursaspor maçından da lehine bir sonuç çıkmasını bekliyor.

Bursaspor galibiyetiyle başladığı Süper Final'de üst üste aldığı 3 mağlubiyetle havlu atan Sivasspor ise sezonu galibiyetle kapatmak istiyor.

-10. randevu-

Sivasspor ile Eskişehirspor, yarınki maçla birlikte Süper Lig'deki 10. randevusuna çıkacak. İki ekip arasında geride kalan 9 maçta taraftarlar 2'şer galibiyet elde ederken, 5 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Eskişehir ekibiyle Sivas'ta oynadığı 4 maçın 2'sinden galibiyetle, 1'inden beraberlikle, 1'inden mağlubiyetle ayrılan Sivasspor, deplasmanda 1 kez yenildiği rakibiyle deplasmanda 4 defa da berabere kaldı.

Rakibini en son 2009-2010 sezonunun 16. haftasında 13 Aralık 2009'da Sivas'ta 2-1 mağlup eden Sivasspor, Eskişehir temsilcisiyle yaptığı son 6 maçta galibiyet sevinci yaşayamadı. Son 6 maçın 4'ünden beraberlikle ayrılan Sivasspor, 2 karşılaşmada ise rakibine yenildi.

Sivasspor, yarınki maçı kazanarak taraftarına uzun bir aradan sonra Eskişehirspor galibiyeti sevinci yaşatmak istiyor. Ligin ilk yarısında Sivas'ta oynanan maçtan Eskişehirspor 4-0 galip ayrılmıştı.

Geride kalan 9 maçta rakip fileleri 10 kez havalandıran Sivasspor, kalesinde ise 13 gol gördü.

-Çalımbay eski takımına karşı 5. sınavını verecek-

Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, Eskişehirspor'a karşı ligdeki 5. sınavını verecek. Geçen sezonun 6. haftasında Eskişehirspor ile yolları ayrıldıktan sonra 10. haftada Sivasspor teknik direktörlüğü görevine getirilen Çalımbay, Sivasspor'un başında Eskişehirspor'a karşı galibiyet sevinci yaşayamadı.

Geçen sezonun 22. haftasında deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Eskişehirspor'a bu sezonun 2. haftasında Sivas'ta 4-0 yenilen Çalımbay'ın ekibi, Eskişehir temsilcisiyle sezonun ikinci yarısında ve Süper Final'de deplasmanda 1-1'lik skorlarla berabere kaldı.

Süper Lig'de iki takım arasında oynanan maçlarda alınan skorlar şöyle:

2008-2009 sezonu Eskişehirspor-Sivasspor: 2-2

Sivasspor-Eskişehirspor: 1-0

2009-2010 sezonu Sivasspor-Eskişehirspor: 2-1

Eskişehirspor-Sivasspor: 1-1

2010-2011 sezonu Sivasspor-Eskişehirspor: 1-1

Eskişehirspor-Sivasspor: 2-1

2011-2012 sezonu Sivasspor-Eskişehirspor: 0-4

Eskişehirspor-Sivasspor: 1-1 Eskişehirspor-Sivasspor: 1-1

Kaynak: AA