Cska Moskova Başantrenörü Kazlauskas: Büyük Bir Baskı Altındaydık

CSKA Moskova Başantrenörü Jonas Kazlauskas, THY Euroleague Final Four’da takımının Panathinaikos’u 66-64 yenerek finale yükseldiği maçı yorumladı.

Kazlauskas, rakibin güçlü olduğunu ve büyük bir baskı altında oynadıklarını söyledi.

Jonas Kazlauskas, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, “Elbette ki kazandığımız için çok mutluyuz. Pazar günü final oynayacağız ama ilk olarak oyunumuzla ilgili başka şeylerden bahsetmem gerek. Maça çok kötü başlangıç yaptık, heyecanımızı kontrol edemedik. İkinci olarak büyük bir baskı altındaydık. Buraya herkes gibi biz de kazanmak için geldik. Panathinaikos ile daha önce de karşı karşıya geldik. Her iki takımın kadrosu çok yetenekli oyunculardan oluşuyor. İlk dakikalarda oyunun kontrolünü kaybettik ve maç öncesi belirlediğimiz taktikleri uygulayamadık. Daha sonra savunmada bazı değişiklikler yaptık ve bu oyuna geri dönmemizi sağladı. Çok heyecanlı bir maçtı. Diğer yandan (Milos) Teodosic son iki serbest atıştan birini kaçırmasa kazanmamız çok daha kolay olacaktı.” dedi.

Litvanyalı çalıştırıcı, CSKA Moskova’nın süper yıldızı Andrei Kirilenko ile ilgili bir soruya da, “Kirilenko’nun bizimle olmandan mutluluk duyuyorum. Maçtan önce heyecanlıydı. Ben de onunla görüşüp üzerindeki baskıyı atmasına yardımcı olmaya çalışmıştım. Ona daha önce oynadığı zorlu maçları düşünmesini, kendisinin büyük bir yıldız olduğunu ama takımının yardımına da ihtiyaç duyduğunu söyledim. İkinci yarıda bu söylediklerini faydalı olduğunu düşünüyorum.” cevabını verdi. Kazlauskas, takımın Sırp pivotu Nenad Krstic’in maç sonunda sakatlık geçirdiğini ve durumunun pazar günü netlik kazanacağını da sözlerine ekledi.