Teknik Direktör Sağlam: İlk Amacımız Birincilik

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında iyi bir mücadele ortaya koyup, final öncesinde güzel bir futbol oynayarak güzel bir sonuçla oradan ayrılıp, grubu birinci bitirmek ilk amacımız'' dedi.

Sağlam, yeşil-beyazlı takımın Özlüce Tesisleri'ndeki antrenmanı öncesi yaptığı açıklamada, ligin son maçına çıktıklarını ve sezonun bütün yoğunluğunun takımların üzerine bindiğini söyledi.

Özellikle ikinci yarının başında başlayan çıkışlarını ligin sonuna kadar taşımayı başardıklarını anlatan Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının Süper Final Avrupa Grubu için final niteliğinde bir karşılaşma olacağını belirtti.

Sağlam, birinci olmaları halinde final grubunun dördüncüsüyle maç oynatılmadığını kaydederek, şöyle konuştu:

''Bu tarafta Allah göstermesin aksi bir durum sonucunda hakkımızı bize vermeyen bir ortam var. Daha sonraki baraj karşılaşması oynanmayacak diye açıklandı. Tabii ortada aslında bizim açımızdan sıkıntılı bir durum var. Ama biz bu olumsuzluklardan hiç etkilenmeden yapabileceğimizin en iyisini yapıp bu grubu birinci bitirerek, hem prestij açısından Bursaspor'a güzel bir final yakıştırmak hem de sıralama primlerini elde etmek istiyoruz. Bundan da en üst düzeyde faydalanmanın mücadelesini vereceğiz. Hem maddi hem manevi kazanç elde etmek istiyoruz.''

-''Grubu birinci bitirmek ilk amacımız''-

Sağlam, birkaç gün sonra başka bir final olduğunu ve sezonun başından bu yana iki kulvarda da başarılı olma iddialarını, sezonun sonuna kadar taşıdıklarını söyledi.

Süper finalde grup birincisi olacak sonucu alacaklarını ve aynı moralle de Ziraat Türkiye Kupası Finali'ne hazırlanacaklarına işaret eden Sağlam, şöyle devam etti:

''İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında iyi bir mücadele ortaya koyup, final öncesinde güzel bir futbol oynayarak güzel bir sonuçla oradan ayrılıp, grubu birinci bitirmek ilk amacımız. Eksiğimiz yok. Tam kadro maçlara hazırlanıyoruz. Serdar'ın cezası bitti. Bu hafta ondan da faydalanabileceğiz. Bütün oyuncularımızı değerlendirip, onların arzusu ve sorumluluk bilinci eşliğinde önce Süper Final Grubu'nu birinci bitirip, daha sonra kupayı alıp sezonu iyi bitirmeyi ve camiamızı mutlu etmeyi amaçlıyoruz.''

-''Takımda rotasyon olabilir''-

Sağlam, bir gazetecinin, ''Final öncesi takımda rotasyon yapmayı düşünüyor musunuz-'' sorusuna karşılık, ''Olabilir, daha önceki dönemde çeyrek final, yarı final, yoğun geçen süper final ile Türkiye Kupası maçlarında değişimi çok olumlu kullandık ve değerlendirdik. Sağolsun oyuncularımız ellerine geçen fırsatları iyi değerlendirdi. Bizleri mahcup etmediler. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da aynı anlayışı devam ettireceğiz'' yanıtını verdi .

Kaynak: AA