Nevşehir köyler arası futbol turnuvası

Nevşehir köyler arası futbol turnuvası büyük ilgi görüyor. Ankara’da bulunan Nevşehir Köy Dernekleri, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla köyler arası futbol turnuvası düzenledi.

Nevşehir köyleri arasında düzenlenen futbol turnuvasında büyük emek sarf eden Dadağı Köyü onursal Başkanı Mehmet Eren turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Nevşehirliler olarak tüm dernek üyelerimizin tanışması, kaynaşması, birlik ve beraberliğin olması adına böyle bir adım attık. Ülkemiz için de bu türdeki buluşmaların örnek olabileceğini düşünüyoruz. Bunların dışında böyle bir organizasyonla gençlerimize örnek olmak istedik, onların kaynaşmasını, birlik ve beraberliğin önemini anlamalarını istedik.”

Dadağı Köyü onursal Başkanı Mehmet Eren, Futbol turnuvasına katılan köy dernekleri, dernek başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve tüm üyeleri adına da konuşarak, “Katılım sağlayan köy dernekleri bu tip organizasyonların gençlere örnek olduğunu düşünüyor. Yapılan faaliyetlerin sosyal ve kültürel yönünü artırmayı da düşünüyoruz. Bunun yanında tüm köy dernekleri turnuvaya katılan takımlara başarı dileklerini de ilettiler” dedi.

Köy dernekleri adına sözlerine şöyle devam eden Mehmet Eren, “Köy dernekleri ileriye dönük yapılacak faaliyetler için daha kapsamlı, daha sosyal, daha kültürel organizelerin yapılması ve her yıl belirli tarihlerde bu tür organizelerin düzenlenmesi gerektiğini vurgulanmıştır. Daha önce düzenlenmiş olan futbol turnuvaları ve yapılan diğer düzenlemeler örnek alınarak bu yılki turnuva düzenlendiği için organize olarak tam bir başarı sağlandığı da yine köy derneklerinin görüşüdür. Bu konuda tüm köy dernek başkanları da memnuniyetlerini bildirdiler” diye konuştu.

Eren, tüm derneklerin, ileriye dönük beklentileri konusunda ise köy dernekleri yönetimi ve üyelerinin 2012 yılı itibari ile bu tür sosyal faaliyetlerin ileriki yıllarda da yapılacak organizelere örnek olunması ve daha da genişletilerek yapılması dilek ve temennilerinde bulunduklarını ifade etti.
Eren, son olarak “Organizede katkısı bulunan dernek başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine, faaliyetin içinde ve yanımızda olan tüm üyelere, hemşerilerimize birlik ve beraberlikte örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Tüm şehitlerimize Allah 'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diler saygılar sunarım.” dedi.

Eren katılım sağlayan Gülşehir ilçe Dernek Başkanı Av. Mehmet Ali Canlı, Tuz Köyü Dernek Başkanı Refik Yörük, Büyükkışla Köyü Dernek Başkanı Taci Erdem ve katkı sağlayan Ahmet Özdemir, Dadağı Köyü Dernek Başkanı Salih Top, Gümüşyazı Köyü Dernek Başkanı Fikri Soysal, Kuyulukışla Derneği Başkanı Yaşar Özcan ve katkı sağlayan Kadir Erdoğan, Alemli Köyü Dernek Başkanı Yılmaz Yıldırım ve katkı sağlayan Ünal Göktürk, İğdelikışla Köyü 'nden Hilmi Elma, Hırka Tepesidelik Köyü 'nden Birol Yılmaz, Mikail Köyü 'nden Hakan Çelik ve Halil Güngör, Aşağıbarak Köyü 'nden Hakkı Vurgeç, Eski Yaylacık Köyü 'nden Yusuf Çakır, Hıdırlar Köyü 'nden Sacettin Taş ve Alper Öztürk, Killik Köyü Dernek Başkanı Feridun Yılmaz ve katkıda bulunan İlteriş Ertaş 'a teşekkür etti.

Röportaj: Hikmet Erkök

Nevşehir köyler arası futbol turnuvası