Karatecilerimiz Tenerife’de Fırtına Gibi Esiyor

İspanya’nın Tenerife şehrinde başlayan 47. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın ilk gününde Şeyda Burucu’dan sonra Serap Özçelik ve Ömer Kemaloğlu da finale yükseldi.

Türk karateciler beş kategoride de bronz madalya için mücadele edecek. 47. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın ilk gününde Türk sporcular tatamide fırtına gibi esti. İspanya’nın Tenerife kentinde başlayan ve 45 ülkeden 457 sporcunun katıldığı organizasyonda sabah seansında finale yükselen Şeyda Burucu’dan sonra, geçen yılın Avrupa şampiyonu Serap Özçelik ve Ömer Kemaloğlu da altın madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı.

Türk Milli takımı ayrıca toplam beş kategoride de bronz için mücadele edecek.Torres Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun ilk günü akşam seansında tatamiye çıkan geçen yılın Avrupa şampiyonu Serap Özçelik, 50 kiloda üst üste ikinci kez finale çıkmayı başardı. İlk turda Hırvat rakibini 3-1’lik sonuçla geçen Özçelik, ikini turda da Almanya adına dövüşen Duygu Buğur’u 2-0 mağlup etti. Üçüncü turda Fransız Recchia’yı son 15 saniyede yaptığı uramawashi geri sonucu aldığı üç puanla mağlup eden Serap Özçelik İtalyan Guglielmi’yi 6-0 yenerek finale yükseldi. Erkekler 67 kiloda mücadele eden Ömer Kemaloğlu da birbirinden güzel maçlarla finale çıktı. İlk turda Rus Pankratov’u 5-0, ikinci turda Sloven Railic’i 3-0’lık sonuçla geçen Kemaloğlu üçüncü turda da İtalyan Massa’yı 4-1 mağlup etti. Grup finalinde Hırvat Logarusic’i 1-0 yenen Ömer Kemaloğlu, Fransız W. Rolle’yle altın madalya için mücadele edecek.

EYÜP GÜLER’İN TALİHSİZLİĞİ

İlk günün en talihsiz isimlerinden biri 60 kiloda Eyüp Güler’di. İlk turda zorlu Azeri rakibi Alakbarlı’yı 1-0 yaendikten sonra, Avrupa şampiyonı İtalyan M. Giuliani’yi 5-0 mağlup eden Güler, Hollandalı Vaseur’u da 3-1’lik sonuçla geçti.

Grup finalinde Letonyalı Kalnins karşısında maça iyi başlayan ve bir puan alan genç karateci son dakika içinde rakibine bir puan verdi. Başabaş giden maçın bitimine iki saniye kalan Güler , mücadeleyi hakem kararıyla 4-1 kaybetti. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda grup finallerini kaybeden Mehmet Yakan (erkekler kata), Eyüp Güler (60 kg), Enes Erkan (+84) ile repesaj maçlarını kazanan Ece Yaşar (61 kg) ve Meltem Hocaoğlu (+68 kg) cumartesi günü broz madalya için tatamiye çıkacak.Tenerife’deki şampiyonayı eşleriyle birlikte tribünde izleyen Gümüşhane Valisi ve Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Mayda ile Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Türk sporculara destek verdi.