Ertuğrul Sağlam: Grubu Birinci Bitirip Türkiye Kupası’nı Almak İstiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Süper Final Avrupa Grubu’nda hafta sonu karşılaşacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanarak, Türkiye Kupası finaline moralli çıkmak istediklerini söyledi.

Sağlam: “Öncelikle işimiz İstanbul Belediye karşısında iyi bir mücadele ortaya koyup, final öncesinde güzel bir futbol ortaya koyup iyi bir sonuçla oradan ayrılıp grubu birinci bitirmek.” diye konuştu.

Başarılı teknik adam, Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman öncesi saha kenarında haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. Ligin son maçına çıktıklarını ve final grubu dahil 40. maçlarını oynayacakların ifade Sağlam, şöyle konuştu: “Sezonun bütün yoğunluğu takımların üzerine bindi. Biz özellikle ikinci yarının başında başlayan çıkışımızı sezon sonuna taşımayı başardık. Süper Final Avrupa gurubu için hakikaten final niteliğinde bir karşılaşma. Bu bozuk sistemin, çünkü biz birinci olursak final grubunun dördüncüsü ile maç oynamayacağız. Bir taraftan da Allah göstermesin aksi durum sonucunda buradaki hakkımızı bize vermeyen bir ortam var. Baraj karşılaşması oynanmayacak diye açıklandı. Ortada bizim açımızdan sıkıntılı bir durum var. Ama biz grubu birinci bitirerek hem prestij açısından Bursaspor’a bir final getirmek hem de sıralama primleri var. Bundan da en üst düzeyde faydalanmak istiyoruz. Hem maddi hem manevi kazanç elde etmek istiyoruz.”

“ÖNCELİKLE BİRİNCİ BİTİRİP, FİNALE HAZIRLANACAĞIZ”
Sezon başında iki kulvarda da başarılı olmak iddiası ile yola çıktıklarını hatırlatan Sağlam, şöyle devam etti: “Önce süper finalde kendimizi grup birincisi yapacak sonucu oradan alıp aynı moralle de Türkiye kupası finaline de hazırlanacağız. Sonuçta öncelikle işimiz İstanbul belediye karşısında iyi bir mücadele ortaya koyup, final öncesinde güzel bir futbol ortaya koyup iyi bir sonuçla oradan ayrılıp grubu birinci bitirmek ilk amacımız. Eksiğimiz yok. Tak kadro maçlara hazırlanıyoruz. Serdarın cezası bitti. Bu hafta ondan da faydalanabileceğiz. Bütün oyuncularımızı değerlendirip, onların sorumluluk duygusu eşliğine önce süper final grubunu birinci bitirip daha sonra kupayı alıp sezonu iyi bitirmeyi, camiamızı mutlu etmeyi amaçlıyoruz.”

“ROTASYON ALABİLİR”
Başarılı çalıştırıcı, bir gazetecinin, “Takımda rotasyon yapmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna, şu cevabı verdi: “Olabilir, süper final ile Türkiye kupası maçlarında değişimi çok olumlu kullandık ve oyuncularımız bizleri mahcup etmediler. İstanbul Belediye maçında da aynı anlayışı ortaya koyacaklardır.”