Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda İlk Günün Ardından

Balıkesir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda ilk gün, oynanan grup karşılaşmaları ile tamamlandı.

A Grubu'nun ilk maçında Çankaya Üniversitesi ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Aynı zamanda turnuvanın iki açılış maçından biri olan mücadelede ilk devreyi Galatasaray 18 farklı bir skor ile 21-39 önde kapattı. İlk devrede oluşturduğu sayı farkını korumayı bilen sarı-kırmızılılar ikinci yarıda da aynı oyunu sergileyerek Türkiye Şampiyonası'nda ilk galibiyetini rahat bir mücadeleyle 49-74'lük skorla kazanmış oldu. Maç bitimine 6 dakika kala Çankaya Üniversitesi'nden Buse Sena Serbes boyalı alandaki ikili mücadele esnasında kısa süreli bir sakatlık yaşadı.İlk müdahalenin ardından ise oyuncu kenara alınarak tedavisine benchte devam edildi ve ardından oyun kaldığı yerden devam etti. Ayrıca sarı-kırmızılı ekibe maç boyu yaklaşık 25 kişilik taraftar grubu tezahüratları ile eşlik etti.

Gruptaki diğer karşılaşmada ise TED Ankara Kolejliler ile Ceyhan Belediyesi karşılaştı. Maç boyu çekişmenin eksik olmadığı 40 dakika boyunca liderlik sürekli olarak el değiştirdi. Son 4 dakikasına TED Ankara Kolejililer 51-50 önde girmeyi başarırken, kalan sürelerde daha iyi organize olan Cehan Belediyesi mücadeleyi 56-63 kazanarak şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı. Ceyhan Belediyesi'nde Ezgi Manlacı 16 sayı ile en skorer isim olurken Ankara ekibinden Elif Babadağ 15 sayı 17 ribaunt ile double-double yaptı.

B grubunun ilk maçında İstanbul'un iki güçlü ekibi Fenerbahçe ile İstanbul Üniversitesi mücadelesi yaşandı. 40-28 Fenerbahçe üstünlüğü ile sonuçlanan ilk yirmi dakikanın ardından karşılaşmadaki ikinci perde de sarı-lacivertlilerin üstünlüğü ile sonuçlandı. Böylece Fenerbahçe gruptaki ilk galibiyetini 78-54 ile kazanmış oldu. Fenerbahçe formasını terleten Melis Gülcan kaydettiği 23 sayı, 7 ribaunt, 6 asistlik performansı ile maçta yıldızlaştı. Grubun bir diğer mücadelesinde Urla Belediyesi ile Konak Belediyesi karşı karşıya geldi. İki İzmir ekibinin ter döktüğü bu karşılaşmada Konak Belediyesi rakibini 6 sayı fark ile mağlup etmeyi başardı. İki puanı hanesine yazdıran Konak takımında Merve Arı 17 sayı 13 ribaunt ve Berrak Çayır 17 sayı 7 ribaunt ile mücadeleyi noktalayan isimler oldular.

C grubunun açılışını ise Adana temsilcisi Botaş ile Şehit Öğretmenler İ.Ö.O yaptı. Mücadelede ilk başarılı hücum Şule Çaylak'ın kısa mesafeden attığı basket ile İstanbul ekibi gerçekleştirdi. Devre arasına girilmesine 2 dakika 11 saniye kala Botaş takımı üst üste etkili hücumlarının ardından farkı 10 sayıya çıkarttı(30-20). Devresi 33-24 sona erken karşılaşmanın ikinci yarısında Adana temsilcisi farkı yavaş yavaş açtı ve son periyotta rahat bir oyun sergileyerek mücadeleyi 71-43 kazandı. Karşılaşmada en skorer isim 15 sayı ile Şehit Öğretmenler İ.Ö.O'ndan Hande Yüksel olurken Botaş adına en skorer isim ise 14 sayı 7 ribaunt ile Selin Kesen oldu. Grubun ve Kurtdereli Spor Salonu'nun son maçında Turgutlu Belediye ile Bursa Büyükşehir Belediye takımları karşılaştı. Maç boyu heyecanın ve çekişmenin eksik olmadığı mücadelede gülen taraf 62-68 ile Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu mücadelenin yıldızı galip takımdan 35 sayı ile Merve Kılıç oldu.


Dördüncü ve son grup olan D Grubu’nda ise ilk maç Beşiktaş ile Antalya Koleji arasında oynandı. Marmara Bölgesi ile Akdeniz Bölgeleri'nin karşılaştığı bu maçta gülen taraf 91-43 Beşiktaş oldu. Günün en rahat karşılaşmalarından birine imza atan Beşiktaş ilk günü lider bitirdi. Ayrıca karşılaşmada hem takımında hem de maçta en yüksek sayıya ulaşan Beşiktaş'tan İrem Naz Öcal siyah-beyazlıların sayı yükünün önemli bir bölümünü taşıdı. D grubunun kapanışı ise Mersin ekibi Tarsus Belediyesi ile Antalya ekibi Alanya Belediyesi yaptı. Tarsus Belediyesi, ikinci periyotla birlikte önde olduğu karşılaşmada farkı giderek daha da açtı. İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Mersin takımı, karşılaşmayı 67-49'luk bir skor ile kazandı. Maçta yıldız parlayan oyuncular ise Tarsus'tan İlknur Yıldızhan (18sayı-17ribaunt) ve Betül Kutlu (18 sayı-9 ribaunt) oldu

İlk günün toplu sonuçları ve gruplarda oluşan sıralamalar şu şekilde:

Kurtdereli Spor Salonu
11.00 Çankaya Üniversitesi 49-74 Galatasaray
13.00 TED Ankara Kolejliler 56-63 Ceyhan Belediyesi
15.00 Botaş 71-43 Şehit Öğretmenler İÖO
17.00 Manisa Turgutlu Belediyesi 62-68 Bursa Büyükşehir Belediyesi

Burhan Erdayı Spor Salonu
11.00 Fenerbahçe 78-54 İstanbul Üniversitesi
13.00 Urla Belediyesi 55-61 Konak Belediyesi
15.00 Beşiktaş 91-43 Antalya Koleji
17.00 Mersin Tarsus Belediyesi 67-49 Antalya Alanya Belediyesi