Türkiye-Bulgaristan Maçının Ardından

A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Marco Aurelio Motta, 2012 Avrupa Kıta Elemeleri ilk maçında Bulgaristan'ı 3-0 mağlup ettikleri maçla ilgili, "15 gün çalışmış olmamıza rağmen iyi bir iş başardık" dedi.

Filenin Sultanları, Olimpiyat yolunda çıktığı ilk mücadele olan Bulgaristan maçından 3-0 galip ayrıldı. Motta, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Çok zor bir maç değildi. Güzel servisler kullandık. 15 gün çalışmış olmamıza rağmen iyi bir iş başardık. Motivasyonumuz son derece yüksekti. Bloklar ve servislerimizden son derece memnunum" diye konuştu

"Ankara bizim için çok özel bir yer" diyen Motta, "Ankara seyircisinin desteğinden de son derece memnunum. Zaten A Milli Bayan Voleybol Takımı bugüne kadar yaptığı en iyi işleri Ankara'da yaptı" dedi.

A Milli Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Esra Gümüş ise "Turnuvanın ilk günleri her zaman zordur. İlk maçımıza bunun bilincinde çıktık. Ancak sahada tüm arkadaşlarım bütün taktikleri yerine getirdi. O yüzden mutluyuz. 3-0 gibi net bir skorla kazandık. Çünkü bütün çalıştığımız şeylerin hepsini yapabildik. Turnuva bizim için gün gün önemli. İlk maçımız bitti, yarınki maçımıza konsantre olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Bulgaristan Bayan Voleybol Milli Takımı Antrenörü Marcello Abbondanza, "Bizim için çok iyi bir maç olmadı. Türkiye gibi güçlü bir takıma karşı oynadığınız zaman kazanmak her zaman zordur. Bulgar takımın diğer takımlara olan uzaklığını görmek çok önemliydi" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA