Türkiye: 3 - Bulgaristan: 0

Karşılaşmaya tempolu başlayarak hücumlarda kenar organizasyonlarını sayıya çeviren milli takımımız bloklarda uyum sorunu yaşadı. Neslihan ile sayılar alan sultanlar tecrübesiz Bulgaristan karşısında setin ilk teknik molasını 8-4 önde tamamladı.

Sette tempoyu düşürmeyen ve arka alandan pasör Naz’a gelen iyi manşetler milli takımımızın ikinci teknik molayı da 16-9 önde tamamlamasında önemli rol oynadı. Teknik molanın hemen ardından toparlanarak özellikle bloklarda etkili oynayan Bulgaristan skora denge getirdi: 18-16
Setin son bölümünde milli takımımız yaptığı bloklarda rakibine sayı şansı tanımadı ve seti 25-21 kazandı. Karşılaşmanın ikinci setine yine sultanlar fırtına gibi başladı.

Özge, Neslihan ikilisinin hücumlarda kazandırdıkları sayılara Esra’da katkı verince ikinci setin ilk teknik molası 8-3 Türkiye önde tamamladı. İkinci teknik molayı da 16-9 önde tamamlayan Türkiye , yaptığı etkili bloklarla seti 25-17 kazandı.

Üçüncü sette adeta coşan milli takımımızda Naz dışında herkes skora katkı sağladı. Bu setin ilk teknik molasını 8-2 gibi farklı bir skorla önde geçen filenin sultanları ikinci teknik molayı da 16-8 önde tamamladı. Karşılaşmanın son bölümünde etkili servis atan ve bloklarda iyi bir performans ortaya koyan Ay Yıldızlı ekibimiz seti 25-15 kazanarak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Turnuvanın ikinci gününde Türkiye saat 19.00’da grubun güçlü takımlarından Hırvatistan ile karşılaşacak.