Konyaspor'dan 58. Madde Açıklaması

TFF 1. Lig takımlarından Konyaspor'da Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun son toplantısında yaptığı 58. madde değişikliği ve şike olayları hakkında verdiği kararları anlayamadıklarını, ortaya çıkan tabloda futbolun artık bir oyun olmaktan çıktığını üzüntüyle gördüklerini söyledi.

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, TFF Yönetiminin önemli bir fırsatı yanlış bir kararla elinin tersiyle itip futbolu kaostan kurtaramadığını belirtti.

Ahmet Şan'ın konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle;

"Türkiye'de şu an gelinen noktada bir kulüp başkanı olarak bende dahil insanlar futboldan nefret eder hale geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı son kararı anlayabilmiş değiliz. Futbolda Süper Final oynanıyor. Oyuncular sahada birbirlerini boğazlıyor. Bunu birilerinin çıkıp izah etmesi gerekiyor. Bu maçlarda o oyuncuların davranışları diğer statlarda da örnek teşkil ediyor. Bir hakem kararına inanılmaz tepkiler veriliyor. Buna rağmen kart gösterilmiyor. Seyircisiz maçlarda şimdi bayanlara veçocuklara açıldı. Ceza ve yaptırım yok. Şike sahaya yansımadı deniliyor. Kamu vicdanı diye bir şey var. O kadar tapeler ve klasörler nereye gitti ? Eğer bu işler yapanın yanına kar kalacaksa Türk futbolu bugünden itibaren bitmiştir. Şike yapılan bir sezonda Bucaspor, Konyaspor, Kasımpaşa küme düştü. Bu kulüplerin adı hiç geçmiyor. Bu takımların uğradığı zararların telafisi diye bir konu hiç gündeme gelmiyor. Şimdi ceza veriliyor ama suç ortada yok. Bu nasıl iş ? Eğer bu zihniyetle gideceksek ne Avrupa'yagidelim ne de futbol oynayalım. Bırakalım futbol oynanmasın. Dünyanın en önemli işi mi sanki futbol ? Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ve karar mercilerinden bu kararlarını tekrar gözden geçirmelerini istiyorum. Bu Türk futbolu için tarihi bir fırsattı. Bu fırsat tepildi. Sırf bazı kulüplerin ekonomik kayıpları olmasın diye bu kararlar alındı. Altın yere düşmekle değer kaybetmez. Yine altındır. Ne olurdu birkaç takım cezalandırılıp Bank Asya 1.Lig'de mücadele etseydi. Tekrar şampiyon olup çıkabilirdi.Taraftarlarımıza bu maçların bir oyun olduğunu bilmesi ve ona göre hareket etmesini, başka herhangi bir hesabımız ve çıkarımızın olmadığını bilmesini istiyoruz. Diğerleri ne yaparlarsa yapsınlar. Onlar her sene şampiyon olsunlar, Avrupa'ya gitsinler. Gelinen noktada alınan kararların kamuoyunu gözünün içine bakılarak alınmasını ben şahsen bir kulüp başkanı olarak yakıştıramıyorum. Biz mücadelemize futbol olarak devam edeceğiz. Şehrimizi temsil etmek adına buradayız. Futbolcularımız saha içerisinde oyunkuralları çerçevesinde mücadele edecek. Biz kesinlikle mazerette aramıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik durum ve diğer sıkıntılar belli. Oyuncularımız bugüne kadar bu takımı iyi getirdiler. Sonuçta Süper Lig'e çıkarız veya çıkmayız. Ama bu konuda bizim çabalarımız sonuna kadar devam edecektir. Söylenecek ve konuşulacak çok şey var. Ben tüm yetkililerden biraz daha aklıselim davranmalarını istiyorum. "

Kaynak: İHA