Gökçek: Ankaraspor İçin UEFA'nın Önünde Kamp Kuracağım

Ankaragücü eski başkanı Ahmet Gökçek, TFF’nin aldığı şike kararından sonra Ankaraspor'un lige iadesiyle ilgili çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederken, eski TFF başkanı Mahmut Özgener'i de canlı yayında topa tuttu. "Mahmut Özgener Aziz Yıldırım'ın emrindeydi" diyen Ahmet Gökçek, Ankaraspor'un lige iadesi için UEFA'ya başvuracağını belirterek "Gerekirse İsviçre'ye giderim, UEFA'nın önünde kamp kurarım." dedi.

Federasyonun aldığı şike kararı Ankaragücü eski başkanı Ahmet Gökçek'i hareket geçirdi. Beyaz TV'de ekrana gelen 'Derin Futbol ' programına telefonla bağlanan Ahmet Gökçek Ankaraspor'un haksız bir şekilde ligden düşürüldüğünü ifade ederek canlı yayında TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimine seslendi.

DEMİRÖREN'E CANLI YAYIN ÇAĞRISI
Yıldırım Demirören'in şike açıklamasında yaptığı açıklamaları hatırlatan ve altını çizen Gökçek ' Yıldırım Demirören'in sözlerinin üzerinden bir daha geçmek lazım. Demirören dedi ki'Alınan kararlar Türk futbolunun menfaati için alınan kararladır. Hedefimizin futbol ailesini korumak olduğunu herkse göstereceğiz. Sadece bütün kulüplerimizin idari değil, yargı olarakta aklanmasını istiyoruz' dedi. Aslında bunun altını çizmek lazım. Yargı olarak demesinin altında çok önemli şeyler yatıyor. En önemlisi de 'Yanlışlıklardan dönmek erdemdir' dedi. Bugün büyük kulüplerimizin içinde bulunduğu durum olmasaydı bugün bizim Ankaraspor'u gündeme getirme şansımız yoktu. Ankaraspor'un üzerine bir bardak soğuk su içilmişti. ' dedi.

ÖZGENER AZİZ YILDIRIM'IN EMRİNDEYDİ
Ankaraspor'un ligden düşürülme sürecini de anlatan Gökçek, TFF eski başkanı Mahmut Özgener için de ağır ifadeler kullandı. Özgener'i Aziz Yıldırım'ın emrinde olmakla suçlayan Gökçek ' Mahmut Özgener döneminde benim Ankaraspor'da fahri olarak görevim vardı. Ankaragücü ile birleşme durumu ortaya çıkınca ve Ankaragücü'ne başkan olmam söz konusu olunca ben bu fahri görevimden de vazgeçtim. Ve Ankaragücü'ne başkanlık içinde adaylığı koydum. O dönemde ben bu kararları alırken Mahmut Özgener'in yanında Yunus Egemenoğlu'na her adımımı sorarak attım. Tabir-i caizse biz o dönemde tuzağa düştük. Federasyonun bir numarasına bunları danışarak yapıyorum daha sonra da, sorarak hareket etmeme rağmen tam tersine Ankaraspor'la ilgili bir düşürme çabası yaşıyorum. Bu kadar büyük bir yanlışlık olamaz. Özgener döneminde öyle bir yönetim vardı ki Aziz Yıldırım'ın emrindeydi. ' ifadelerini kullandı.

Ahmet Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

AZİZ YILDIRIM'IN YANINDA EZİLİP BÜZÜLÜYORDU

Özgener yönetimi gücünün yettiğine zorbalığa başvuruyordu tıpkı Ankaraspor'a yaptığı gibi, Aziz Yıldırım bey gibi de gücünün yetmediği insanların yanında da ezilip büzülüyordu. Ama bir federasyon başkanı böyle mi olması lazımdı. Bir federasyon başkanı vicdanlı olması lazımdı. Maalesef Mahmut Özgener döneminde ne güç vardı, ne de vicdan vardı. Ne evet demeyi biliyordu, ne de hayır demeyi biliyordu.

OPERASYONUN İÇİNDE CEMAL AYDIN, MAHMUT ÖZGENER VE AZİZ YILDIRIM VAR

O dönem Ankaragücü başkanı seçildikten sonra Aziz Yıldırım'da Kulüpler Birliği başkanı seçildi. Ben defalarca Aziz Beye Ankaraspor'u gündeme getirmesi ve hakkını savunmasını söyledim. Kulüpler Birliği başkanı olarak Aziz Yıldırım haklarınızı savunmuyorsa bunun altına bir soru işareti koymanız lazım. Neden savunmuyorsun? Ben sonuçta ben birliğine üyeyim. Burada ortak bir art niyet var. Bu Aziz Yıldırım'ın bu işe dahil olduğunun en büyük göstergesidir. Bu operasyonda 3 kişi vardır ve bu isimlerin içinde Cemal Aydın'da vardır.

3 GÜN SÜRE VERİLMİŞTİ
Düşürülme kararı alınmadan bir gün önce Aziz Yıldırım, Cemal Aydın ve Mahmut Özgener'in bir arada olduğunu biliyorum. Bunu bizzat Cemal Aydın söyledi bana. Bize sadece 3 gün süre verildi. Bu akla, vicdana ve mantığa sığan bir şey mi?

İSVİÇRE'YE GİDİP, UEFA'NIN ÖNÜNDE KAMP KURACAĞIM

Ben şu anda fiili olarak Ankaraspor yöneticisi değilim ama yönetici arkadaşlara onlarla birlikte çalışmak istediğimi söyledim. Şu anda 1. lige çıkmak için resmi başvurumuz federasyonda. Yakın zamanda TFF yöneticileri ile görüştük. Şifahen bana söyledikleri kesinlikle Ankaraspor'a haksızlık yapıldığı. Şifahen söylenen şeyleri resmiyete dökmek çok kolay olsa da bazı sebeplerden dolayı olmuyor. İnşallah adalet yerini bulur, bulmalu da bence. Yanlışlığı yapan Demireören yönetimi değil ama TFF devam eden bir kurumdur. Biz bunu Demirören'den Ankaraspor'un iadesi şeklinde karar almasını bekliyoruz. Böyle bir şey olmazsa Ankaraspor mücadelesine devam edecektir, konu UEFA'ya tekrar taşınacaktır. Ben bu konuyla ilgili 'Uefa'ya kamp kuracağım ' İsviçre'ye gideceğim ve hakkımızı sonuna kadar savunacağım.

BEYAZ GAZETE