Türkiye Üniversitelerarası Judo Şampiyonasına Adıyaman'da Yapıldı

Adıyaman Üniversitesinin ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Üniversitelerarası Judo Şampiyonası'nda Marmara Üniversitesi bayanlarda ve erkeklerde Türkiye şampiyonu oldu.

Şampiyonaya 29 üniversiteden 105 erkek ve 57 bayan olmak üzere toplam 172 sporcu ile 30 hakem ve 44 idareci katıldı.

Üniversite bazında erkeklerde takım sıralamasında Marmara Üniversitesi 1., Samsun 19 Mayıs Üniversitesi 2., Ahi Evren Üniversitesi 3. olurken bayanlarda 1. Marmara Üniversitesi, 2. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, 3. Konya Selçuklu Üniversitesi oldu. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Sporun, dostluk, kardeşlik, dayanışma ve barışın önemli bir vesilesi olduğunu belirten Rektör Gönüllü şunları söyledi: “Spor aynı zamanda sağlıklı yaşamanın, sağlam bir vücut ve karaktere sahip olmanın önemli bir aracıdır. Dürüst ve ahlaklı nesiller yetiştirmek için de spor güzel bir fırsattır. Bu amaçlar doğrultusunda çok büyük özveriyle çalışan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun çok değerli yöneticilerine, buradaki genç judocularımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarına şükranlarımı sunar başarılarının devamını dilerim. Dövüş sanatını böyle ustalıkla icra ederken güzel bir kardeşlik ve dayanışma örneği gösteren genç sporcu kardeşlerimi kutlar başarılarının devamını diliyorum.” Gönüllü, Üniversitelerarası Judo Şampiyonası’nın Adıyaman için ve Adıyaman Üniversitesi için de bir ilk olduğunu belirterek; “Türkiye ölçeğinde bir müsabaka yapıldı. Toplam 29 üniversiteden öğrencilerimiz geldiler. Burada centilmen bir şekilde yarıştılar. Biz de misafirperverliğimizi göstermeye çalıştık. Elimizden geleni yaptık. Müsabakalara katılan gençlerimizi burada görmekten çok mutlu olduk. Bunun gibi müsabakaların devam edeceğini düşünüyorum. Bu tür faaliyetler inşallah toplumumuz için örnek olacaktır. Spor ve sanat gibi faaliyetler toplumumuzun ve gençliğimizin gelişmesi için çok önemli. İnşallah bunları tekrar tekrar üniversitemiz aracılığıyla toplumumuza yansıtmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Salih Coşar, 6-8 Nisan 2012 tarihleri arasında organize edilen şampiyonanın çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.