Sakaryaspor - Elazığspor Maçının Ardından

TFF 1. Lig'de küme de kalma mücadelesi veren Sakaryaspor, tamamı altyapıdan gelen oyuncularla kurulu kadrosu ile sahaya çıktığı maçta lider Elazığspor ile 3-3 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan, Sakaryaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takımının oynadığı futboldan zevk aldığını belirterek, "Sanırım izleyenleri heyecanlandıran bir maç oldu. İki takım da kazanmak istedi, goller oldu fakat kazanan olmadı. Gerçekten çok güzel bir golle beraberliği sağladık. Ama galip gelmek isterdik. Tabi bir futbol adamı olarak oynanan futboldan zevk aldım. Bizim zaten 8 maçtan beri iyi futbolumuz ortada. Gerçekten iyi futbol ortaya koyuyoruz. Kaybettiğimizmaçlara bakın hep başa baş. Bu maçların çoğunu da kazanmayı hak etmiştik. Bugün yine genç oyuncularla sahaya çıktık. İnanın öyle bir şehir ki burası futbolcu fabrikası gibi. Ama ben bu futbolcuları profesyonel yapacak para bulamıyorum. Türkiye'nin her yerinden insanlar gelip bu çocukları izliyor ama bizim kendi insanımız kıymet bilmiyor. Gelecek sezon çok sayıda arkadaşımızın sözleşmesi bitiyor. Ama bizim alttan gelen çok iyi oyuncularımız var. Transfer açılmış ya da açılmamış çok önemli değil. Elazığsporbu ligin en iyi takım. Çok kaliteli bir takım ve hocaları gerçekten çok iyi. Böyle güçlü bir takımdan iyi oyunla 1 puan almak bizim için çok önemliydi. Onları da kutluyorum. Yolları açık olsun, lige çıkmayı hak ediyor. Başlarındaki hoca benim kardeşim. İnşallah çok güzel şeyler yapacak orada.

Çok zor şartlar altında mücadelemiz sürüyor. Ben buradan yeniden Zeki Toçoğlu'na sesleniyorum. Lütfen bu takıma sahip çık. Kaçma, sen gelirsen ben de gelirim. Ben de söz veriyorum ki bu takımda kalacağım. Eğer o değil de dünyanın en zengin adamı bu takımı alsa ben burada durmam. Yani Büyükşehir Belediye varsa ben de varım, yoksa yokum. Gerçekten Zeki Toçoğlu'nun bu çağrıma kulak vereceğine inanıyorum. Eğer bu takımın geleceğini istiyorsa Zeki Toçoğlu, bu takımı sahiplenecek. O gelirse ben kariyerimiburada noktalarım. Ekonomik olarak çok kötü durumdayız. Bizi almaya otobüs bile gelmedi yani. Böyle gariban durumda bu takım. Yani paramız yok ve otobüs getiremiyoruz. Bugün rakip takım maça gelsin diye borç parayla mazot aldık. Buna rağmen ben bu takımın başındayım. Ne olursa olsun buradayım yani" diye konuştu.

Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise konuşmasında, "Sakaryaspor'un içinde bulunduğu kötü durum umarım kısa zamanda düzelir. Türk futboluna 4 gol kralı 60'ta A Milli futbolcu yetiştiren bir takımın bu halde olması bizi üzüyor. Bizler Elazığspor cephesi olar bugün kazanmak istiyorduk ama olmadı. Sakaryaspor'u gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Sahadaki gençleri gıpta ile izledim. Taraftarlarımızdan bugünkü puan kaybı için özür diliyorum. Önümüzdeki haftalarda bunu telafi edeceğiz.Elazığ'da şampiyonluk konusunda büyük bir beklenti oluştu. Şampiyonluğu Elazığ'a getireceğiz" ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA