Avrupa’da Derece Yapan Sporculara Coşkulu Karşılama

Avrupa Wushu Şampiyonası’ndan 3 madalya ile dönen Kayserili sporcular coşkuyla karşılandı.

Şampiyona sonrasında ilk durak yerleri Ankara olan sporcuları, Çin ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’da kabul ederek, tebrik etti. AK Partili Kayseri milletvekillerinin de kabul ettiği sporcular, iki günlük Ankara programı sonrasında Kayseri’ye döndü. Sporcuları, Ankara’da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer tarafından ilgi ile karşılandı. Avrupa Wushu Şampiyonası’nda hem Türkiye’nin hem de Kayseri’nin yüzünü ağartan sporcular, ülkeye dönüşlerinde Çin ziyareti öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Ziyarette Başbakan ile bir süre sohbet etme imkanı buldular. Bakan Taner Yıldız, Kayseri’nin şampiyon sporcularını kabulünde spor ve sporcunun her zaman yanında olduğunu vurguladı. Kayseri kafilesine yemek veren AK Parti Kayseri milletvekilleri başarıdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, “Biz AK Parti olarak spor ve sporcunun her zaman yanında olduk. Sporcularımızda bizim yüzümüzü kara çıkarmadılar ve Avrupa’da üstün başarılar elde ettiler. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’da Kayserili başarılı sporcularımızı kabul ederek onlara gereken desteğin her zaman verilmesi gerektiğini söyledi.

Biz de bu amaçla sporcularımızın her zaman yanında olacağız, yeter ki onlar bu başarıları kazanmaya devam etsinler” dedi.

Mücadelesi Sporları Birliği Genel Başkanı ve Milli Takımlar Antrenörü Orhan Özaktı ise, desteklerinden dolayı Başbakan Erdoğan ve milletvekili Ahmet Öksüzkaya’ya teşekkür etti.