Timsah'ın 34 Haftalık Karnesi

Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun tamamlanmasının ardından Play-off Avrupa Ligi grubunda yer alan Bursaspor, lig karnesiyle dikkat çekiyor.

Spor Toto Süper Lig'de 34 haftalık periyodun ardından yeşil beyazlı ekibin attığı ve yediği gol istatistikleri dikkat çekti. 34 haftalık lig periyodunda rakip filelere 44 gol bırakan Timsah, kalesinde ise 35 gol engel olamadı.

Bursaspor, attığı 44 golün 19'unu karşılaşmaların ilk yarısında kaydederken, 25 golü de ikinci yarılarda rakip filelere bıraktı. Bu dönemde yeşil beyazlılar, karşılaşmaların 31 ile 45. ve 76 ile 90. dakikaları arasında 11'er golle en çok gol attığı dakikalara olarak istatistiklereyansıdı.

SON DAKİKALAR KABUS OLDU
Bursaspor, 34 haftalık periyotta çıktığı karşılaşmaların ilk yarılarında kalesinde 12 gole engel olamazken, ikinci yarılarda ise kalesinden 23 gol gördü. Yeşil beyazlı ekibin en dikkat çeken istatistiği ise 11 karşılaşma sonunda 75 ile 90. dakikaları arasında kalesinde tam 14 gol görmesi oldu.

EVİNDE EN AZ GOL GÖREN TAKIM
Yeşil beyazlılar, süper ligin 34. haftasında sahasında ağırladığı Gaziantespor karşılaşmasında sahadan 2-0 mağlup ayrılmasına rağmen kendi evinde en az gol yiyen takım ünvanını sürdürdü. Spor Toto Süper Lig'in 34 haftalık periyodunda sahasında çıktığı 17 maçta kalesinde yalnızca 12 gol gören yeşil beyazlılar, Fenerbahçe ile birlikte evinde en az gol yiyen takım ünvanını elde etti.

Öte yandan Timsah, Bursa Atatürk Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmalarda 8 kez 3 puan sevinci yaşarken, 5 karşılaşmadan da sahadan boynu bükük ayrıldı. Yeşil beyazlılar, dış sahada oynadığı karşılaşmalarda ise 5 galibiyet 6 beraberlik 6 mağlubiyet elde etti .

Kaynak: İHA