Milletvekili Erdoğan'dan Gaziantepspor Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Son yaşanan olaylarla Gaziantep ve Gaziantepspor'un uzaktan yakından bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Gaziantepspor şike ve benzeri olaylarla itham edilmemektedir. Yaşanan olaylar bir süreçtir. Kimse bunları Gaziantep'e ve Gazianteplilere mal edemez” dedi.

Son dönemlerde Gaziantepspor'la ilgili yaşanan olaylarla ilgili bazı ulusal basın kuruluşlarının haberlerine büyük tepki gösteren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ile bazı yönetim kurulu üyeleri ile çalışanlarının tutuklanmalarını değerlendirdi. “Gaziantepliler hiçbir zaman olumsuz işler içinde olmamıştır” diyen Erdoğan, “Son zamanlarda yaşanan olayların ne Gaziantep ve Gazianteplilerle ne de Gaziantepspor ile ilgisinin bulunmadığını herkes biliyor. Gaziantepspor'un şikeye ve yolsuzluğa bulaşmamıştır. Gaziantepspor'un sportif kimliğine söz ettirmeyiz. Gaziantepspor sahipsiz değildir. Gaziantepspor yöneticilerinin şahsi bazı icraatlarından dolayı önce gözaltına alındıkları Sonra tutuklandıkları ortada ama bunu Gaziantepspor'a ve Gazianteplilere mal etmemeliyiz. Hele Gaziantep'e hiç mal etmememiz gerek" diye konuştu.

"Yöneticilerin usul yanlışları ve hataları olmuş. Bunun sebep ve gerekçesini ben burada savunacak da değilim bu konular zaten yargının önünde. Bağımsız Türk adaleti bu konuyla ilgili gerekli kararını verecektir" diyen Erdoğan, "Ancak herkes haddini bilmeli ve bu tür olayları bir kente ve o kentte yaşayan insanlara mal etmemelidir. Gaziantep sahipsiz değildir, Gaziantepspor sahipsiz değildir. Önümüzdeki günlerde yasal süreçle bazı yeni oluşumlar olacaktır. Bu şehir dünde takımına sahip çıktı, bu günde çıkacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bazı basın kuruluşlarının yaşanan olumsuzlukları bahane ederek Gazianteplilere yönelik saldırı niteliği taşıyan karalama kampanyalarını kınıyorum” şeklinde konuştu.

Taraftarlara da seslenen Erdoğan, herkesin müsterih olmasını isteyerek konuyla ilgili diyalog ve çalışmalarının olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Gaziantepliler ve Gaziantepspor taraftarları müsterih olsun. Gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Sizler takımınıza sahip çıkmaya, şehrinize sahip çıkmaya devam edin. Yaşanan bu olumsuzluklarla takımın ve Gaziantep'in bir ilgisi bulunmamaktadır. Gaziantepspor'un geleceğiyle ilgili bazı çalışmaları yürütmekteyiz. Herkes müsterih olsun” dedi .

Kaynak: İHA