''Konyaspor Maçında Boluspor Katledildi''

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig takımlarından Boluspor'un Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, ''Konyaspor maçında Boluspor katledildi'' dedi.

Çarıkçı, Boluspor antrenörü Ümit Metin Yıldız ve Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, karşılaşmanın ardından basın toplantısı düzenledi.

Olaylar çıkmasın diye maçın bitiminden Sonra sahaya indiğini ifade eden Çarıkçı, ''Futbolcularımı ceza almasın diye, hakemi de zarar görmesin diye korudum. Kendisine şunu söyledim o beni iyi tanıyor. Belki 7 maçımıza çıkmıştır. Hiçbir zaman hakemler konusunda yorum yapmadım. Hep destek oldum. Ama maalesef o formayı hak eden kardeşim kendini bitirdi. Hakeme de hakkımı helal etmediğimi, bunun federasyon bazında hesabının sorulacağını kendisine ilettim'' diye konuştu.

Geçen hafta Konyaspor - Giresunspor maçında aynı şeyin yaşandığını iddia eden Çarıkçı, şunları söyledi:

''Bu maçta da maalesef Son beş maç kala düğmeye basıldı. Konyaspor maçında Boluspor katledildi. Haftaya Konyaspor'un maçında da aynı şey olacak. Bu maçtan Sonra şampiyon belirleniyor. Biz onurumuzla şerefimizle şampiyon olmak istiyoruz. Yazık. Bundan Sonra fazla bir şey söylemeye gerek yok.''

Çarıkçı, galibiyeti nedeniyle Konyaspor'u kutladığını ifade ederek, ''Konyaspor'u tebrik ediyorum. Üç puan aldı. İnşallah bundan Sonra bizim için hayırlısı olur. Bu saatten Sonra bağırmanın, çağırmanın kimseye faydası olmaz. Önümüzdeki maça bakacağız. Biz istiyoruz ki güzel futbol olsun. Hakemler temiz olsun. İyi oynayan hak etsin. Türk futbolu bundan Sonra inşallah iyi olur. Bunların olmaması lazım. Bu şekilde bir maçtan Sonra sahaya inmemek bana göre sabır gerektirir. Taraftara teşekkür ediyorum'' dedi.

-Boluspor Antrenörü Yıldız-

Boluspor Antrenörü Ümit Metin Yıldız, hakemler konusunda yorum yapma hakkını kendilerinde görmediklerini dile getirdi.

''Biz böyle bir ortamda daha neler yapabilirdik'' sorusunun cevabını aradıklarını bildiren Yıldız, şöyle konuştu:

''Önemli bir avantaj kaçırdık. Herkes Boluspor'un ilk altıya kalıp play-off maçlarını oynamasını bekliyor. Bu kulüp bunu fazlasıyla hak ediyor ama bugünkü maç 75. dakikaya kadar istediğimiz gibi giden maçtı. Üç puan alsaydık hedefimiz çok farklı noktalara gelecekti. Bizim adımıza hiç bir problem yok. Biz kendi yapabileceklerimizle ilgileniyoruz.''

-Konyaspor cephesi-

Konyaspor teknik direktörü Özdemir de iki takım açısından da zor bir maç olduğunu söyledi.

Özdemir, maçın bir tarafın kırılacağı bir maç olduğunu vurgulayarak, ''Bu maç ilk altının içinde kalma açısından önem taşıyan 90 dakikaydı. Maçın başından Sonuna kadar oyunu kontrolünde tutan takım Konyaspor'du. Fakat şanssız bir hatamızdan dolayı geriye düştük. Ama önemli değil. Futbol oyununda her zaman var. Futboldaki sabrı zannediyorum bugün seyredenlere biz gösterdik. Onun karşılığında da 90 dakikanın Sonunda gülen taraf biz olduk. Gerçekten futbol sabır isteyen bir oyun. Biz sezon başından bugüne kadar ifade etmek istiyoruz. Bunu sezon bitene kadar da karşımızdaki insanlara izah edeceğiz. Böyle güçlü bir rakibe karşı deplasmanda, böyle cesaretli oynayan oyuncularımı da kutlamak lazım'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA