Samsunspor - Sivasspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'e 5 yıl aradan sonra yükselen Samsunspor, 34 haftalık maratonun sonunda Süper Lig'e yeniden veda etti.

Maç Sonrasında düzenlenen basın toplantısında maçın hakeminin şehrin kaderiyle oynadığını ileri süren Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Öncelikle herkes hakkını helal etsin. Geldiğim günden beri elimizden geldiği kadar mücadele etmeye, puan toplamaya çalıştım. Bir iki cümle hakem için söyleyeceğim, hayatım boyunca hiç konuşmadım. Sivas'taki maçta yüzde 100'lük golü vermiyorsun, buraya veriyorlar. Gekas'ı atıyorsun günahsız yere. Maçta 1-0 galipken Uğur'un penaltısını vermiyorsun. Bir şehrinkaderiyle bu kadar uğraşılmaz. Ben mazeretlerin arkasına sığınan birisi değilim ama buraya kadar getirdikten Sonra üzülüyorum. Duygularım o kadar yüksek ki, yüreğim yanıyor. Samsun kamuoyu ister kabul eder ister etmez ama herkes hakkını helal etsin. Elimden geldiği kadar burada mücadele etmeye çalıştık. Böyle olmasını istemezdim. Herkes hakkını helal etsin, Ankara'ya döneceğim. Böyle haksızlıklar olduğu zaman mesleği bile bırakmayı düşünüyorum. Bir şehrin kaderi ile bu kadar da oynanmaz. Beni izleyenler'mazeret üretiyor' derler, hiç öyle birisi değilim, önümde oluyor pozisyon. Gideceğim, herkes hakkını helal etsin" dedi.

Samsunspor'un attığı tek golün pasını veren Pal Lazar, "Bu durumda bir şey söylemek çok zor. Her şey elimizdeydi, değerlendiremedik. Herkes penaltıyı konuşuyor. Diyecek çok fazla bir şey yok. Biz Süper Lig'i şimdi değil, sezon başında kaybettik. Şimdiki hocamız o zaman yanımızda olsaydı daha farklı yerlerde bitirebilirdik" diye konuşurken, Kelhar ise, "11 haftadır çalışan bir grup vardı. Çok iyi çalıştık elimizden geleni yaptık. Oyuncular için kariyerlerimiz için çok kötü bir durum" şeklinde konuştu.

SİVASSPOR CEPHESİ Buruk bir sevinç yaşadıklarını belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Böyle maçları oynamak çok zor. Biz bundan 2 hafta önce Manisaspor ile de oynayıp takım küme düşmüştü. Bizim de bir hedefimiz vardı. Biz de gruplara girmeyi istiyorduk. Bu da Son şansımızdı. Böyle bir maç oynadığımız için üzgünüz ama maalesef futbolun içinde olan şeyler bunlar. Biz ve Samsunspor da kazanmak zorundaydı. Özellikle ligin ikinci yarısı Samsunspor mükemmel bir grafik çizdi. Geçen haftalarda iki takımda puanlarkaybetmeyip böyle gerilimli ve stresli bir maça olmayacaktı. Maalesef iki takımında yapmış olduğu hatalardan dolayı kazanması gereken maçlar vardı. Onları kazanamamamızdan dolayı böyle bir Sonuç oldu. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Bütün zorluklara rağmen mükemmel bir grafik çizdiler. Bazı maçlarımızı mükemmel bir şekilde değerlendirebilseydik ligde 3. ve 4. bile olabilirdik. Ama Her Şeye Rağmen Play-Off'lara kaldığımız için mutluyuz. Artık bundan Sonraki kalan maçlarımızı iyi bir şekilde bitirip Avrupa'yagitmek istiyoruz. Gerçekten iki takım içinde zor bir maç geçti. Biz deplasman takımının nasıl oynaması gerekiyorsa o şekilde oynadık. Bilhassa ikinci yarıda çok iyi pozisyonlar bulduk. Ama bunlardan 1 tanesini değerlendirebildik. Ama bu maçta da böyle olması normaldir. O yüzden biz ne seyirciye ne de başka bir şeye kızgınlığımız yok. Çünkü bu maçın atmosferinden olan şeylerdir. Gerçekten buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ben Samsunspor'un çok daha iyi ve kuvvetlenerek lige geri döneceğine inanıyorum" diyekonuştu.

Bu seneki ligin iyi bir lig olmadığını ifade eden Çalımbay, "Bu seneki lig karmakarışık bir lig. Bu sene her şey karmakarışık. O yüzden bu sene herkesin biraz daha gayret edip, iyi bir şekilde ligi bitirmek lazım. Yoksa şuanda neyin ne olduğu belli değil. Biz şuanda konuşulana göre Avrupa'yı hedefliyoruz ama ilerde ne olur onu bilmiyoruz. Maalesef bu seneki lig hiç iyi bir lig olmadı. Bu milli takımımıza da yansıdı. Sezon başında Play-Off düzenleneceği zaman bizlere söylenseydi, Play-Off'ta olsa daha iyibir düzenleme getirilebilirdi. Dediğimiz gibi çok sıkıcı, futbolu yoran ve üzen şeyler yaşandı. O yüzden bu sene hoş görmek lazım. Çünkü zor bir lig yaşandı" ifadelerini kullandı. Basın toplantısı esnasında toplantı orasında bazı gazeteciler ile TFF temsilcileri arasında tartışma yaşandı. Güvenlik görevlilerinde araya girmesiyle birlikte basın toplantısının yapıldığı salon birden karıştı. Tartışmanın yakasında kartı olmayan bir gazeteci ile TFF temsilcisi arasında yaşandığı, diğer gazetecilerin de tartışmaya müdahil oldukları öğrenildi .

Kaynak: İHA