İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Gençlerbirliği Maçının Ardından

Yarıştaki rakibini safdışı bırakarak Süper Final Avrupa Ligi Grubu'na kalma başarısını gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da cezalı olan Teknik Direktör Arif Erdem'in yerine basın toplantısına katılan Antrenör Zafer Turan, 2012 - 2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı çok istediklerini söyledi.

Zafer Turan, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Süper Final Avrupa Grubu'na katılma düşüncesiyle maça çıktıklarını belirten Turan, şöyle konuştu: ''Bir beraberlik bile belki bize yetiyordu. Fakat diğer maçlardan gelen sonuçlar bunun bize yetmeyeceğini gösterdi. Gol lazım olduktan sonra takım olarak daha çok isteyerek oynadık. Skoru bulduktan sonra bunu korumak için mücadele tettik. Kazandığımız için çok mutluyuz. Avrupa yolunda kendimizi şanslı görüyoruz. Geçen sene kupa finalinde kaybettiğimiz Avrupa yolculuğunu bu sene elde ederiz.'' İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncularından Zeki Korkmaz, aldıkları galibiyetin ve Gençlerbirliği'ni safdışı bırakmanın kolay olmadığını söyledi.

Kaleci Oğuzhan Bahadır ise ''Bizim için final gibi bir maçtı. Bunun bilincinde sahaya çıktık ve sonuçta galip geldik.'' dedi.

FUAT ÇAPA: BUGÜN ÜZÜLEN TAKIMLARDAN BİRİ OLDUK
İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında sahadan 1 - 0 mağlup ayrılarak Süper Final Avrupa Grubu şansını kaybeden Gençlerbirliği cephesinde ise büyük bir üzüntü yaşandı. Teknik Direktör Fuat Çapa, 'Bugün üzülen takımlardan biri olduk. ' dedi.

Geride kalan 34 hafta bazalındığında iyi bir sezon sezon geçirdiklerini belirten Çapa, 'Bugün uğradığımız mağlubiyet bu yıl gösterdiğimiz performansı gölgelememeli. Sezon başında küme düşecek diye gösterilen takım, 49 puan topladı. ' diyerek şunları söyledi: 'Gençlerbirliği olarak genç futbolcuları Türk futboluna kazandırdık. Kulüp olarak sezon başında farklı hedefler de koyabilirdik. Biz günlük değil düşünmüyoruz. Gençlerbirliği uzun vadeli düşünen bir kulüp, biz de uzun vadeli düşünüyoruz. Bu sezon bizim için bitti. Bundan sonraki süreci iyi değerlendirmemiz ve gelecek sezonun planlamalarını yapmamız gerekiyor.''Gençlerbirliği'nin başarılı oyuncusu Kulusic ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kendilerine göre daha iyi mücadele ettiğini ve özellikle ikinci yarıda daha iyi oynadığını söyledi.

Beşiktaş'a transferi konuşulan genç futbolcu Yasin Öztekin ise, mağlup oldukları için üzgün olduklarını dile getirdi. Yasin Öztekin, Beşiktaş'a transferi ile ilgili olarak ise ''Menajerim görüşüyor olabilir. Bilmiyorum. Öyle birşeyler olabilir ama net değil. Beklerseniz ilerleyen günlerde ortaya çıkacaktır.'' dedi.