Fener ateşe attı Sivas kurtardı

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe, kümede kalma mücadelesi veren Medical Park Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti. Güney ekibi yenilmesine rağmen ligde kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, sahasında ligde kalmak için son kozunu oynayan Medical Park Antalyaspor ile karşılaştı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan müsabakada Fenerbahçe, Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederek Süper Final öncesi puan kaybı yapmadı. Sarı Lacivertli ekibin golleri ikinci yarıda Moussa Sow ve Henri Bienvenu'dan geldi.

Kritik mücadeleyi 2-0 kaybeden Antalyaspor, Samsunspor'un kendi evinde Sivasspor'a 2-1 mağlup olmasının ardından ligde kalmanın sevincini yaşarken; Fenerbahçe puanını 68'e çıkardı. Sarı Lacivertli ekip Super Final Şampiyonluk Grubu'na 34 puan taşımayı başardı.

KOCAMAN'DAN SÜRPRİZ 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor ile yaptıkları mücadelede, takımının 11'inde, geçen haftaki Trabzonspor maçının kadrosundan iki değişiklik yaptı.

Kocaman, sakatlığı nedeniyle hafta içi takımdan ayrı çalışan kaptan Alex de Souza'yı bu akşamki mücadele için belirlediği 18 kişilik kadroya almadı. Sakatlığı nedeniyle hafta içinde bazı antrenmanlara katılmayan Moussa Sow ise Medical Park Antalyaspor maçında yedekler arasında bulundu.

Teknik direktör Kocaman, Alex'in yokluğunda daha önce de yaptığı gibi Brezilyalı futbolcunun pozisyonunda Stoch'a görev verirken, forvette Sow'un yerine Bienvenu'ye şans tanıdı. Tecrübeli çalıştırıcı ayrıca, ligin 31. haftasında Galatasaray ile yapılan derbi maçtan sonra görev vermediği Emre Belözoğlu'nu, Medical Park Antalyaspor maçının ikinci yarısında oyuna aldı.

ANTALYASPOR TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

Son haftaya ligin 15. basamağında giren Medical Park Antalyaspor, Fenerbahçe deplasmanından puan alması halinde Samsunspor maçına bakmadan ligde kalmayı garantileyecekti. Kırmızı Beyazlılar'ın teknik direktörü Mehmet Özdilek, bu karşılaşmada Ömer Çatkıç, Ali Tandoğan, Uğur İnceman ve Mehmet Yılmaz gibi tecrübeli isimlerine güvenerek ilk 11'de şans verdi.

Öte yandan Akdeniz temsilcisini, Fenerbahçe deplasmanında taraftarı yalnız bırakmadı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda misafir seyircilerin alındığı tribünün üst kısmını dolduran Antalyasporlu taraftarlar, alt katın da bir bölümünde oturdular. Taraftarlar, coşkulu tezahüratlarla takımlarına kritik maçta destek olmaya çalıştılar.

POZİSYON YOK, UZAKTAN ŞUT ÇOK!

Zorlu mücadeleye iki takım da kontrollü futbol oynayarak başlarken, bir puan alması halinde ligde kalacak olan Antalyaspor beklendiği gibi defansif bir anlayış sergiledi. Kırmızı beyazlılar oyunu genelde kendi yarı alanında kabul ederken, güçlü rakibine boşluk vermemeyi amaçladı.

Fenerbahçe ise Alex de Souza'nın yokluğunda büyük oranda topa sahip olmasına rağmen organize olmakta güçlük çekti. Moussa Sow'un yerine ilk 11'de yer alan Bienvenu da, ilk yarı boyunca istekli oyununa rağmen etkili olamadı.

Antalyaspor rakip yarı alanda zaman zaman yakaladığı kontra atak şanslarını etkili değerlendiremezken, kazanılan köşe vuruşlarında da sonuç çıkaramadı. İki takımın da ilk yarı boyunca en dikkat çeken pozisyonları uzaktan şutlar oldu. Bir pozisyonda konuk ekipte Sedat Ağçay'ın yaklaşık 30 metreden sert şutunu Volkan zorlukla çıkarırken; Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta sahası Baroni'nin uzaktan attığı şutlar kaleci Ömer Çatkıç'ı zorlamadı.

KOCAMAN'DAN İKİ HAMLE

Kritik mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık skorla tamamlanırken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ikinci yarı öncesinde hamleler yaptı. Selçuk Şahin'in yerine 2 maç sonra Emre Belözoğlu'na görev veren Kocaman, son haftaların etkisiz ismi Miroslav Stoch'un yerine de Moussa Sow'u sahaya sürdü. Tecrübeli çalıştırıcı bu değişiklikle birlikte takımının hücum yollarındaki etkisizliğine çare bulmayı amaçladı.

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI VE GOLÜ BULDU...

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın değişiklikleri çabuk sahaya yansıdı. Sarı Lacivertli ekip ikinci yarıya hızlı başlarken, henüz 52. dakikada gole çok yaklaştı. Caner Erkin'in sol kanattan ortasında top üst direkten dönerken, Bienvenu'nun kafa vuruşunu savunma çizginin önünde uzaklaştırdı. Bu pozisyondan sadece 3 dakika sonra ise Antalyaspor, Ali Zitouni ile gole yaklaştı ancak Volkan Demirel kalesini gole kapattı.

Ev sahibi ekibin ikinci yarıdaki etkili oyunu golü çok geçmeden getirdi. 62. dakikada Mehmet Topuz'un sağ kanattan yaptığı ortada top Ziegler'de kaldı. İsveçli oyuncunun sol çaprazdan vuruşunda ise Sow altı pasta topa ayak koydu ve Fenerbahçe'yi zorlu mücadelede 1-0 öne geçirdi.

ANTALYASPOR ŞOKTA! İKİ OLDU...

Sahaya 1 puan amacıyla çıkan Antalyaspor, Sow'un golünün ardından daha fazla risk almaya başladı. Teknik direktör Mehmet Özdilek, 69. dakikada Sinan Kaloğlu'yu oyuna soktu. Tecrübeli golcü, oyuna girdikten sadece saniyeler sonra golle burun buruna geldi. Sedat'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Sinan, yerden vuruşunda Volkan'ı geçemedi.

Bu pozisyon maçın dönüm noktalarından biri oldu. Çünkü sadece 2 dakika sonra Fenerbahçe, Bienvenu ile farkı ikiye çıkardı. 73. dakikada Antalyaspor savunmadan çıkarken top kaybı yaptı ve Emre'nin kayarak yaptığı müdahalede top Bienvenu'nun önünde kaldı. Senegalli golcü de bu fırsatı tepmedi ve ceza sahasına girer girmez sol çaprazdan yaptığı vuruşla farkı ikiye taşıdı: 2-0

ANTALYASPOR'U SİVAS KURTARDI!

Maça defansif bir anlayışla başlayan Antalyaspor, Bienvenu'nun attığı golden sonra tamamen risk almaya başladı. Jaba ve Emrah Başsan gibi ofansif oyuncuları sahaya süren Mehmet Özdilek'i sevindiren gol ise Samsun'dan geldi.

Şükrü Saraçoğlu'nda Antalyaspor'un tüm umutları tükenirken; Sivasspor, Samsunspor deplasmanında Erman Kılıç'ın attığı golle 2-1 öne geçti. Bu golün haberi İstanbul'a çabuk ulaşırken, Antalyasporlu oyuncular büyük bir sevinç yaşadı.