Eskişehirspor Teknik Direktörü Yanal: Hedefimiz Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Avrupa Lig’i elemelerinde oynayacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Türkiye 'nin Son günlerde Avrupa Kupaları 'ndaki durumunun bir belirsizlik içinde olduğunu da kaydeden Yanal, 'Türkiye Avrupa 'ya katılmalı. Avrupa 'dan eksik kalmamalı. Bu yıl önümüzdeki sezon Avrupa 'da olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Play - Off umutlarını Son haftaya bırakan Eskişehirspor, sahasında Mersin İdmanyurdu 'nu 2-0 'lık skorla geçerek 3 puanın sahibi oldu. Rakiplerinin puan kaybetmesi ile birlikte ikili averajda 5. sıraya yerleşen Eskişehirspor, Avrupa Kupaları 'na gitmenin mutluluğunu yaşıyor.Mersin İdmanyurdu karşısında alınan puanın kendilerine Play - Off 'un yolunu açtığını belirten Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı teşekkür etti. Yanal zorlu bir süreci geride bıraktıklarını belirterek, 'Bu süreç içerisinde bugün garantilediğimiz bir çok şans elimizdeydi. Bugünkü oyunla bunu kazandığımız için mutluyuz. Rakibin duran topu dışında onları oynatmayıp, her alanda kontrol ederek ve pozisyon üreterek bugünkü Sonucu aldık. Bundan dolayı oyuncularımı kutluyorum.” dedi.

Eskişehirspor 'un Avrupa Ligi elemelerine katıldığı için iki süreci birden yaşayacaklarını ifade eden Yanal, Avrupa Ligleri'ne katılmanın önündeki belirsizliğin biran önce çözüme kavuşması gerektiğini ifade etti.

Yanal konuşmasına şöyle devam etti:“Artık hedefimiz hem Avrupa Ligi hem Türkiye Kupası. Avrupa Ligi belirsizliğini koruyan bir lig olarak gündem oluşturacak. Aslında şuanda Türkiye 'nin UEFA nezdinde belirsizliğini koruduğu bir süreç yaşıyoruz. Bu sürecin biran önce Sonuçlanması ve hepimizin bu süreçte oluşturacağı motivasyonu belirgin bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bu belirginlik süreci kısa süre içerisinde alınacak kararlarla bizlere bildirilecektir. Türkiye Avrupa 'ya katılmalı. Avrupa 'dan eksik kalmamalı. Bu yıl önümüzdeki sezon Avrupa 'da olmak istiyoruz.”

KÜME DÜŞME KORKUSU YAŞAMADAN LİGİ BİTİRDİK
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, Süper Lig 'in ilk yarısında mükemmele yakın bir futbol anlayışıyla geçirdiklerini ancak, ikinci yarıda baş gösteren ekonomik sıkıntılardan dolayı ligi istedikleri şekilde bitiremediklerini söyledi.

'Birkaç hafta önce matematiksel olarak ligi tamamladık. Hiç küme düşme korkusu yaşamadan ligi bitirdik.” diyen Sağlam, Eskişehirspor 'un karşılaşmaya Play - Off düşüncesi ile başlamasının oyunu daha istekli olan tarafı olmasına neden olduğunu söyledi.

Sağlam, Eskişehirspor 'un aldığı 3 puanla Play - Off'lara kalmasından dolayı kutladı.