Aykut Kocaman: İki Kupaya Da Talibiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligde hem şampiyonluğu hem de Türkiye Kupası'nı kazanmaya talip olduklarını söyledi.

Takımının kendi sahasında MP Antalyaspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, acayip olarak nitelendirdiği ilk etabın sona erdiğini belirtirek, "İlk etabı eğrisiyle, doğrusuyla bitirdik. Acayip bir ligin ilk etabını tamamladık. Maç öncesi mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Zaten 34 haftalık peryotta yeterince puanlar dağıttık. Ligden düşen takımlara 7 puan kaybettik. Şimdi bu puanların ne kadar önemli olduğunu gördük. Aslında birkaç hafta önce kadar en rahat gözüken maç oldukça zorlu hale gelmişti. Onlarda ligde kalmak için mutlaka bir puan almaları gerekiyordu. Bu duygularla maça başladılar. İlk yarı becerikli değildik. Golden sonra rakip oyuna tutunabilmek için açıldı. Böyle olunca golleri bulduk. 2-0 maçı kazanmasını bildik. Böylesine acayip bir ligin sonunu getirmiş olduk. Artık Süper Final'de 6 maçlık büyük bir serevün başlayacak. Bu serüvene ruhsal ve fiziksel olarak hazırlanmak istiyoruz." dedi.

Bir gazetecinin 'Türkiye Kupası'nda en iddialı takımsınız. Süper Final'de iddianız sürüyor. Önceliğiniz kupa mı lig mi ?' sorusuna Aykut Kocaman, şu cevabı verdi: "Normal şartlarda hangi antrenör olursa olsun öncelik yoktur demek zorundadır. Bizimde hiçbir önceliğimiz yok. Önce kupa sonra final serisinde şampiyon olmak isteyeceğimiz seriye güçlü şekilde bir numaralı şampiyon odayı olduğumuzu hissederek başlayacağız. 6 maçlık seride kimin başına ne geleceği henüz belli değil. Fiziksel ve ruhsal olarak hazır olacağız ve iki kupaya da talibiz." Bir gazetecinin 'Emre Belözoğlu ile aranızda sorun var mı?' şeklindeki bir soruya ise Kocaman, "Ben daha öncede söyledim. Emre'nin oynamaması bir antrenör tasarrufudur diye. Kişisel olarak hiçbir oyuncu ile sorunum yok. Bir oyuncu ile kolay kolay böyle bir tavırda yada benzeri şekilde hesaplaşma benim dünyamda yoktur. Her oyuncuyu ihtiyacımız olduğu zaman kullanıyoruz. Bugün Emre'ye ihtiyacımız oldu kullandık. Bütün oyunculardan maksimum seviyede yararlanmak istiyorum." diye cevap verdi .