''14. Avrupa Vuşu Şampiyonası'nda'' Toplamda 11 Madalya

Sivaslı vuşucular, Estonya'da düzenlenen ''14. Avrupa Vuşu Şampiyonası'nda'' toplamda 11 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Estonya'nın başkenti Tallinn'de, 25-31 Mart tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya Vuşu Taolu Milli Takımı Antrenörü Salih Urhan ve Çinli antrenör Sung Ning yönetiminde hazırlanan Sivaslı 7 sporcu, Estonya'dan 11 madalyayla döndü. Şampiyonanın ardından Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına odaklanan Sivaslı vuşucular, çalışmalara başladı.

Antrenör Salih Urhan, AA muhabirine, Estonya'daki şampiyonaya 28 ülkeden sporcuların katıldığını belirterek, Türk Milli Takımı'nın da şampiyonada Tao kategorisinde 17 sporcuyla mücadele ettiğini söyledi.

Vuşu Taolu Milli Takımı'nın 17 kişilik kadrosunun 7'sini Sivaslı sporcuların oluşturduğunu ifade eden Urhan, sporcularından Murat Urhan'ın Avrupa şampiyonu, İlayda Emen, Merve Nur Dama, Burak Akkaya ve Furkan Şener'in Avrupa ikincisi, Nadide Akkaya ve Şeyma Urhan'ın ise Avrupa üçüncüsü olduğunu kaydetti.

Sivaslı sporcuların toplam 11 madalya elde ettiğini anımsatan Salih Urhan, sporcularını başarılarından dolayı tebrik ederek, ''Toplamda iyi bir başarı gösterdik. Ukrayna, Rusya, İngiltere, İtalya, Fransa gibi güçlü ülkeler arasında güzel dereceler elde ettik'' dedi.

Avrupa şampiyonası sınavını başarıyla geçtiklerini bildiren Urhan, bugünden itibaren de Çin'in Makao şehrinde 19-25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek dünya şampiyonasına odaklandıklarını da ifade ederek, ''Dünya şampiyonasında da iyi dereceler alacağımıza inanıyoruz, başarılı olmayı hedefliyoruz ve inşallah güzel dereceler alacağız'' diye konuştu.

Avrupa şampiyonasında milli takımın çok başarılı olduğunu ifade eden Urhan, ''Türk Milli Takımı toplamda 52 madalya aldı, bunun 11'ini Sivaslı sporcularımız aldı. Çok iyi oldu'' dedi.

Avrupa'da hakem lobisinin çok fazla olduğunu savunan Salih Urhan, buna rağmen sporcularının iyi performans gösterdiğini ve iyi başarılar elde ettiğini ifade ederek, ''Türkiye 52 madalya alırken, 20 ülke madalyasız döndü. Bu ülkemiz için çok büyük bir başarı, ilimiz için de iyi bir başarı'' şeklinde konuştu.

Estonya'dan madalyayla dönen sporcular ise Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, Çin'de yapılacak dünya şampiyonasında da aynı başarıyı elde etmek istediklerini söyledi.

Kaynak: AA