Uefa Avrupa Ligi'nde Yarı Finalistler Belli Oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu.

Arda Turan'lı Atletico Madrid ile Mehmet Topal'lı Valencia yarı finalde rakip oldu.

Dün gece oynanan UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçların ardından Atletic Bilbao, Atletico Madrid, Valencia ve Sporting Lizbon yarı finale yükseldi. Yarı finale İspanyol damgası vuruldu. İspanyol takımlar Atletic Bilbao, Atletico Madrid ve Valencia'nın yarı finale kalması dikkat çekerken, Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon da diğer takım oldu. İki Alman takımı UEFA'ya çeyrek finalde veda etti.

Çeyrek finalde Atletic Bilbao, deplasmanda 4-2 yendiği Almanya'nın Schalke 04 takımı ile kendi sahasında 2-2 berabere kalıp tur atlarken, Atletico Madrid ise kendi sahasında 2-1 yendiği Almanya temsilcisi Hannover 96'yı deplasmanda da aynı skorla yendi ve yarı finale yükseldi.

Bir diğer İspanya temsilcisi Valencia ise deplasmanda 2-1 yenildiği Hollanda'nın AZ Alkmaar takımını kendi sahasında 4-0 yendi ve adını yarı finale yazdırdı. Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon da kendi sahasında 2-1 yendiği Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımı ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve çeyrek finale yükselen son takım oldu.

Çeyrek final maçlarının ardından milli futbolcu Arda Turan'lı Atletico Madrid ile Mehmet Topal'lı Valencia yarı finalde rakip oldu. Yarı final eşleşmeleri şöyle: "Atletico Madrid - Valencia Sporting Lizbon - Atletic Bilbao" Yarı finalde ilk maçlar 19 Nisan'da oynanırken, rövanş maçları ise 26 Nisan'da yapılacak .