Türk Telekom Açıklaması

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park, deplasmanda Türk Telekom'u 82-74 yendi.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başlarken, pota altını Furkan ile iyi kullanan Galatasaray Medical Park, 5. dakikada 12-8'lik skorla çift haneli farka ulaştı. Türk Telekom'un boş hücumlarına 3 sayılık basketlerle karşılık veren konuk ekip, periyotta Son 2 dakikaya girilirken, Andric'in basketiyle Ankara temsilcisinin 2 katı sayıya ulaştı: 24-12. Periyodun geri kalan süresinde taraflar, 1'er basket buldu ve ilk periyot, Galatasaray Medical Park'ın 26-14 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyoda Ceyhun-Jasaitis ikilisinin basketleriyle başlayan Türk Telekom, yakaladığı 8-2'lik seriyle 13. dakikada skoru 22-28 yaptı. Periyodun bitimine 6 dakika kala başkent temsilcisi, yaptığı iyi savunmanın karşılığını aldı ve aradaki farkı 27-30'la 3 sayıya kadar indirdi. Tutku-Lakovic ikilisi ile hızlı hücumlardan sayı bulan İstanbul temsilcisine sert savunmayla cevap vermeye devam eden Türk Telekom, ilk yarının geri kalan dakikalarında farkın açılmasını önlemeye çalıştı. Devrenin bitimine 1.5 dakika kala Caner'in 3 sayı çizgisinin dışından bulduğu baskete, Jasaitis ile cevap veren Ankara temsilcisi, Dedovic'in turnike basketine engel olamayınca Galatasaray Medical Park, ilk yarının Sonunda soyunma odasına 39-34 önde gitti.

İkinci yarıda etkili oynamaya başlayan Türk Telekom'dan Darius Washington, boyalı alandan bulduğu sayılarla 24. dakikada farkı 2 sayıya kadar indirdi: 42-44. Bu dakikadan Sonra hücumda top kayıpları yapmaya başlayan Ankara temsilcisine karşı Göksenin ile hızlı hücumlardan basket bulan konuk takım, 3. periyodu 58-52 önde tamamladı.

Son periyoda Türk Telekom, Muratcan'ın 2 sayılık, Washington'un ise 3 sayılık basketleriyle başladı ve 57-58'lik skor ile farkı 1 sayıya indirdi. Andric'in faul atışlarına karşı Jasaitis ile 2 faul atışı kullanan Ankara temsilcisi, skoru 59-59 beraberliğe getirdi. Galatasaray Medical Park, Göksenin ve Shumber ile bulduğu basketler Sonucunda maçın Son 4 dakikasına 71-63 önde girdi. Washington'un 3 sayılık basketine Lucas ile cevap vererek skoru 75-66 yapan konuk ekip, bitime 3 dakika kala Türk Telekom'u mola almaya zorladı.

Karşılaşmanın geri kalanında taraflar karşılıklı basketler buldu ve maç, 82-74 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın en skorer ismi 17 sayıyla Türk Telekom'dan Ali olurken, Galatasaray Medical Park'tan Göksenin ve Dedovic 15'er sayıyla takımlarının galibiyetine katkı sağladı .