Medical Park Antalyaspor, Fenerbahçe'ye Bileniyor

Alacağı puanlarla Spor Toto Süper Lig'de kalma ümidini sürdürmek için Fenerbahçe karşısına çıkacak olan Medical Park Antalyaspor, oynadığı son 6 maçta sadece 1 galibiyet elde edebildi.

Geçen hafta Bursaspor'a sahasında mağlup olarak düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Medical Park Antalyaspor, 7 Nisan Cumartesi günü ligdeki son ve kader maçında Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak.

Ligin ilk yarısını 21 puanla 12'nci sırada tamamlayan kırmızı-beyazlı takım, ligin ikinci yarısına deplasmanda Gaziantepspor mağlubiyetiyle başladı.

Ardından Kayserispor'u sahasında mağlup etmeyi başaran Medical Park Antalyaspor, bu haftadan sonra inişli çıkışlı bir grafik çizdi. 28'inci haftaya kadar oynadığı mücadelelerde 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde eden Antalyaspor, bu maçların ardından kötü gidişe bir türlü ''dur'' diyemedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a deplasmanda 4-0 mağlup olduktan sonra Samsunspor'a da sahasında 2-0 yenilen kırmızı-beyazlı takım, Karabükspor'a ise deplasmanda 2-1 kaybetti. Ligin bitimine 3 hafta kala Eskişehirspor ile sahasında 0-0 berabere kalan Antalya temsilcisi, daha sonra Ankaragücü'nü deplasmanda 3-0 yenmeyi başardı.

Bu sonuçların ardından Medical Park Antalyaspor puanını 39'a çıkarırken, en yakın takipçisi Samsunspor'un puanı ise 33'dü. Geçen hafta Bursaspor ile karşılaşan ve 1 puan alması halinde ligde kalması kesinleşecek olan Antalyaspor, buna karşın sahasında 3-1 mağlup oldu. Samsunspor ise deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek, Antalyaspor ile puan farkını 3'e indirmeyi başardı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmasında ligde kalma mücadelesi verecek olan Antalyaspor'un bir kulağı da Samsun'da oynanacak Samsunspor-Sivasspor maçında olacak.

Samsunspor'un Sivasspor'u yenmesi, Antalyaspor'un da Fenerbahçe'ye mağlup olması durumunda iki takım arasındaki puanlar eşitlenecek. Bu durumda ikili averajda üstün olan Samsunspor ligde kalmayı başaracak ve Antalyaspor TFF 1. Lig'e düşecek.

-Ligin ikinci yarısında hem çok gol attı hem de çok gol yedi-

Ligin ilk yarısında rakip filelere 13 gol atan Medical Park Antalyaspor, kalesinde de 16 gol gördü. Kırmızı-beyazlı takım, ligin ikinci yarısında ise ilginç bir tablo sergiledi.

Takımın gol yollarındaki önemli oyuncularından Necati Ateş'in Galatasaray'a gitmesiyle gol sıkıntısı çekmesi beklenen Antalyaspor'da asıl sıkıntının ise defans da yaşanması dikkati çekti. Kırmızı-beyazlı takım, ligin ikinci yarısında kalesinde 24 gol görürken, rakip fileleri ise 19 kez havalandırdı.

Takımın en golcü futbolcusu ise Tita oldu. Rakip filelere 10 gol gönderen Brezilyalı futbolcunun ardından en golcü futbolcu 5 golle Galatasaray'a transfer olan Necati Ateş. Antalyaspor'da Mehmet Eren 4, Uğur İnceman 3, Ali Zitouni 3, Emrah Başsan 2 gol kaydererken, Deniz Barış, Ali Tandoğan, Jaba ve Kerem Seras ise rakip kalelere birer kez havalandırdılar.

Kaynak: AA