Güzelbey ''Gaziantepspor'un Küme Düşmesi Gaziantep'in Küme Düşmesi Demektir''

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve beraberindeki heyet, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Yıldırım'ı il başkanlığında ziyaret etti.

Güzelbey, ziyarette, MHP Gaziantep İl Başkanlığına yeni seçilen Yıldırım ve yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek, ''Geçmişte Türk siyasetine katkı sağlayan bu arkadaşlarımızın Gaziantep ve Türk siyasetine büyük katkılarda bulunacağına inanıyoruz'' dedi.

Siyasi partiler arasındaki diyalogların önemli olduğunu vurgulayan Güzelbey, şöyle konuştu:

''Siyasette farklı farklı yerlerde olabiliriz ama ortak paydamız bu ülkenin menfaatleridir. Bu çerçevede Mehmet Yıldırım'ı yıllardan beri tanıyorum. Son derece başarılı, deneyimli partisine çok hizmetleri olan arkadaşımızdır. Ekibine ve kendisine başarılar diliyorum. Gaziantep'te huzur ve barış ortamının sağlanmasında, yaşam standardının yükselmesinde hepsinin çok büyük önemi vardır.''

Yıldırım da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Güzelbey'e teşekkür etti.

Avrupa'dan Türkiye'ye bir çok ödül getiren Güzelbey'i tebrik eden Yıldırım, ''Avrupa Ödülü nedeniyle kendilerini teşekkür ediyorum. Kendisine verilen bu ödül Gaziantep'e verilmiştir'' diye konuştu.

-''Gaziantepspor'un kurumsal kimliği yara almamalıdır''-

Bu arada bir gazetecinin içinde bulunulan durum itibariyle Gaziantepspor hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine Güzelbey, Gaziantepspor'un kurumsal kimliği ile yönetiminin birbirinden ayrı düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Emniyet ve yetkililer tarafından gerekli açıklamaların yapıldığını ve olayın tamamen yönetimin kendisiyle ilgili bir sorun olduğunu, herhangi bir şike olayı ve Gaziantepspor'un kurumsal kimliğiyle ilgili bir sorun olmadığının altını çizen Güzelbey, şunları kaydetti:

''Bizi bu ilgilendirir. Tabii ki Gaziantep şehri olarak böyle bir şekilde gündeme gelmekten rahatsısız. Türkiye Cumhuriyeti yasaları önünde herkes eşittir. Suçlu kim olursa olsun hangi mevkide bulunursa bulunsun şunu gayet iyi bilmekteyiz ki cezasını çekmektedir. Ama bütün bunlar olurken Gaziantepspor'un kurumsal kimliği yara almamalıdır. Şehirdeki huzur ve barış ortamı da bozulmamalıdır. Gaziantep üzerinden şehre zarar vermek isteyenlerin karşısındayız. Onun dışındaki olay zaten yargıya intikal etmiştir.''

Gaziantepspor'un seçilmiş bir yönetimi olduğunu, bundan Sonraki sürecin oturulup konuşulması gerektiğini ifade eden Güzelbey, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Biz gerekli temaslarda bulunduk. Bugün mevcut yönetimin dışında kalan arkadaşların herhalde tutuklananların dışında kalanlar benden bir randevu talep etti. Bizde kabul ettik tartışalım konuşalım diye. Kulüpte zarar görmesin, ama bu vesileyle şehirde zarar görmesin. Bizim bütün uğraşımız çabamız bunun için. Gaziantepspor'un küme düşmesi, Gaziantep'in küme düşmesi demektir.''

Kaynak: AA