Güreşçiler Amasya'da Kampa Girdi

Türkiye Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı, Amasya'nın Hamamözü ilçesinde kampa girdi.

Azerbaycan'da 25-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Azerbaycan Güreş Federasyonu Turnuvası'na hazırlanmak için Amasya'ya gelen Türkiye Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı başantrenörü Remzi Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılının ilk kampını Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Hamit Kaplan'ın memleketinde yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Kampa 10 kişilik teknik ekip ve 22 sporcu olmak üzere toplam 32 kişilik bir grupla geldiklerini ifade eden Öztürk, ''Sporcularımızın arasında Türkiye şampiyonları ve önemli dereceler yapmış millilerimiz var. Önümüzde Azerbaycan'da düzenlenecek olan bir sınav var. Bu sınavı en iyi şekilde geçmek istiyoruz. Asıl amacımız Hırvatistan'da 19-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesi Azerbaycan'da rakiplerimizi daha iyi tanıyarak daha çok çalışmak'' dedi.

-Genç Güreşçiler Hamit Kaplan'ın mezarını ziyaret etti-

Milli takım sporcuları, Hamamözü'nde Hamit Kaplan'ın mezarını ziyaret ederek burada dua ettiler. Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek'in de katıldığı ziyarette, millilere efsane sporcu Kaplan'ın hayatı anlatıldı.

Belediye Başkanı Canıbek, Hamamözü ilçesinde kampa giren milli takımın başarılı olması için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

Milli takımın 23 Nisan tarihine kadar Hamamözü ilçesinde turnuvaya hazırlanacağı öğrenildi.

Bu arada Türkiye Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı'nın da 8 Nisan'da Amasya'da kampa gireceği belirtildi .