Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Tff'nin Kararını Açıkladığında Öğreneceğiz

Samsun'da temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike konusunda özerk bir yapıya sahip olan Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karışmadıklarını kurumun alacağı kararları kamoyuna duyurduğunda kendilerinin de o zaman haberi olacağını söyledi.

Kendisine bağlı birimlerle ilgli açılışlara ve temel atma törenlerine katılmak için Samsun'un 19 Mayıs ilçesine gelen Bakan Suat Kılıç, burada gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Şike davası ile ilgili TFF'nin vereceği kararların hatırlatılması üzerine Suat Kılıç şunları söyledi:"Bu konunun detaylarına pek vakıf değilim, Platini UEFA Genel Kurulu'na gelerek orada bir değerlendirme yaptı. Oradaki en önemli vurgu 'futbolun özerkliği' vurgusudur. Gerek UEFA gerekse UEFA'ya paralel olan ulusal federasyonlar karar süreçlerini doğrudan kendi aldıkları kararlar ve insiyatiflerdir.

Bunu belirlemeye devam ediyorlar. Bu yönüyle bakıldığı zaman bizim müdahil olduğumuz bir süreç değil, TFF'nin evrensel kriterler çerçevesinde UEFA ile muhatap olduğu bir süreçtir yaşanan ve yaşanmakta olanlar. Dolayısıyla detaylarına çok vakıf değiliz. TFF'nin UEFA ile görüşmelerinden sonra alacağı bir karar varsa bunu kamuoyuna açıkladıklarında biz de öğreneceğiz." Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final Etabı'ndaki Fenerbahçe Universal - Galatasaray maçında çıkan olayları da değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şöyle konuştu:"Olayları duyduğumda çok üzüldüm. Voleybol, yıldızı günden güne parlayan bir spor dalı.


Böylesine yıldızı parlayan bir spor dalında böylesine olayların ortaya çıkmasını arzu etmezdik. Galatasaray ve Fenerbahçe sportif anlamda bir birinin kardeşi olan kulüplerdir.Her kulüp arasında bu havayı teneffüs edebilmek lazım. Trübünlerde ufak tefek elektriklenmeler olsa bile bunun saha içine yansımaması lazım. Kulüp yöneticilerinin bu konuda çok duyarlı olduklarını biliyorum. Taraftarlar arasında yaşanan bu olayların camialara mal edilemeyeceğini düşünüyorum. Aksi takdirde sporun ruhuna centilmenliğine gölge düşeceğine inanıyorum. Bunların hiç bir branşta yaşanmasına razı olamayız. Ayrıca voleybol çok dikkat çeken bir branş haline gelmeye başladı son yıllarda. Bu sebeple insanlarımız çocuklarını voleybol branşıyla ilintilendirmeye başladılar."