Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklama Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Her kim Türk milleti için, bu milletin evlatları için taş üstüne taş koyuyorsa ayağı taşa değmesin'' dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Samsun'da bulunan Bakan Kılıç, Alaçam ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan Şadiye-Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi ve Spor Salonu'nun açılış törenine katıldı.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada gençlere seslenerek, ''Bir yabancı dili ana diliniz gibi öğrenmeye gayret gösterin. Bir dakikanızı bile boşa geçirmeyin. Bir soru var beni çok üzen, herkese sorulur bu soru, 'Boş vakitlerinizde ne yapmaktan hoşlanırsınız' sorusu. Cevabı da hemen şöyle gelir, 'Kitap okumak, spor yapmak, vesaire'. Kardeşlerim, kitap okuduğumuz zaman zaten boş zaman değil. Bu iki şeyi dilimde tüy bitinceye kadar anlatmaya devam edeceğim. Biri, bu sistemin içinde en az bir yabancı dili ana diliniz gibi konuşmayı öğrenmeniz gerektiği, ikincisiyse kitap okuma işini boş zamanlara bırakmamanız'' diye konuştu.

Okulu yaptıran hayırsever Şadiye Turhan'a teşekkür eden Kılıç, şunları kaydetti:

''Türk milleti adına, milletimizin evlatlarının yetişmesi namına her kim taş üstüne taş koyuyorsa bu dünyadaki hayrının karşılığını mutlaka ebedi alemde fazlasıyla alacaktır. Eminim bugün burada atmakta olduğu bu adımla birlikte, eşi merhum Muzaffer Turhan Beyefendi'nin ruhu da atılan bu adımdan, yapılan bu hayırdan, memleketin geleceğinin emanet edileceği bu yavrularımız için ortaya çıkarılan bu yapıdan haberdar olmaktadır. Her kim Türk milleti için, bu milletin evlatları için taş üstüne taş koyuyorsa, ayağı taşa değmesin.''

Bakan Kılıç, konuşmasının ardından Şadiye Turhan'a plaket takdim etti ve okulun açılış kurdelesini kesti .