Final Four’un Son Konuğu Panathinaikos Oldu

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Turkish Airlines Final Four’a katılacak son takım, Maccabi Electra’yı geçen Panathinaikos oldu.

11 - 13 Mayıs tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliğinde ülkemizde düzenlenecek olan Turkish Airlines Euroleague Final Four’a son katılacak takım, Maccabi Electra’yı beşinci maç sonunda 86 - 85 yenen Yunanistan temsilcisi Panathinaikos oldu.


Rakibini 3-2’lik seri ile Final Four’un dışına iten Panathinaikos, böylece Olympiacos ile birlikte Final Four’a katılacak ikinci Yunan temsilcisi oldu.Yunanistan’da büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada son 10 dakikaya 9 sayılık (62 - 53) fark ile üstün giren Panathinaikos, dördüncü periyotta potasında 32 sayı görmesine karşın İsrail temsilcisi karşısındaki üstünlüğünü koruyarak sahadan galip ayrıldı.Panathinaikos’da Dimitris Diamantidis 25 sayı- 6 ribaund- 3 asist ve 2 top çalma ile gecenin yıldızı olurken, Litvanyalı oyun kurucu Sarunas Jasikevicius 13 sayı, Stratos Perperoglou 9 sayı, Ian Vougioukas ve Mike Batiste ise 8’er sayılık performans sergiledi.İsrail temsilcisinde David Blu 14 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Keith Langford 11 sayı- 5 asist ile oynadı. Sayılarını ikinci yarının başında kaydeden Yogev Ohayon 10 sayı, tecrübeli oyuncu Tal Burstein ise 10 sayı- 3 asist ile maçı tamamladı.Dün akşam alınan bu sonuçla, Panathinaikos, Final 4 yarı finalinde Rus ekibi CSKA Moskova ile eşleşti. Final Four’daki diğer eşleşme ise Olympiacos ile FC Barcelona Regal arasındaydı.