Teknik Patron Nurullah Sağlam Açıklama Yaptı

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Nurullah Sağlam, Süper Lig'deki ilk yıllarında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen başarılı bir sezon geçirdiklerini bildirdi.

Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesi en büyük hedeflerinin küme düşme korkusu yaşamadan sezonu tamamlamak olduğunu söyledi.

Lig boyunca 4. sıra ile 13. sıra aralarda gezinerek bu hedeflerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Sağlam, ''Süper lig'deki ilk yılımızda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen başarılı bir sezon geçirdik. Çünkü rakiplerine göre bazı imkanları eksik ve az olan, kimi zaman ekonomik sıkıntılarla boğuşan bir takım olmamıza rağmen düşme korkusu yaşamadan başarılı bir sezon geçirdik. Artık bundan sonra yapılacak tek şey var, o da önümüzdeki yıl için bundan daha iyisini yapabilecek çalışmalar gerçekleştirmektir'' diye konuştu.

Bunun için öncelikle tesisleşmeye gidilmesi ve altyapıya önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Sağlam, şöyle devam etti:

''Bu takımın uzun soluklu düşünebilmesi için hem altyapıyı hem de tesisini bir an önce hayata geçirmesi gerekiyor. Ancak geldiğimden bu yana konu ile ilgili ciddi olarak yapılmış bir çalışma yok maalesef. Kendi çabalarımızla yaptığımız sahalar var. Ancak buralar da bize ait olmadığı için uzun soluklu düşünecek bir tesisimiz yok. Burada ancak kısa metrajlı düşünebiliyoruz. Bu nedenle de en büyük sıkıntımız tesislerin olmamasıdır. Bu da bana göre Mersin'in en büyük sıkıntısı ve zaafıdır. 1925 yılında kurulan bir takım son 30 senesini 1. lige çıkmak için geçirmiş. Kentin bunca yıl sonra gelen şansı iyi kullanması gerekir.''

Gelecek sezon ligde borçsuz bir kulüp olarak mücadele edeceklerini vurgulayan Sağlam, ''Bunun da önümüzdeki yıl bize hem tesisler hem de sahada büyük getirileri olacak. Çünkü Akdeniz Oyunları için yapılacak tesisler var. Bu tesislerden kulüp yararlanabilirsek büyük avantaj elde edeceğiz'' dedi.

-''Kulüple 2 yıllık sözleşmem var''-

Sağlam, kulüple 2 yılık sözleşmesi bulunduğunu hatırlatarak, gitmeyi düşünmediğini söyledi.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile geçen hafta görüştüklerini dile getiren Sağlam, ''Başkanla gelecek sezonun planları ve bütçesiyle ilgili görüşme yaptık. Bunlar hayata geçirilirse gelecek sezon daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Şartlar sağlandığı takdirde bir sorun olmayacak. Zaten konu ile ilgili geçen hafta başkan da bir açıklama yaptı ve dediklerimize kendisi de katılıyor'' dedi.

Yeni sezonda takımın genel yapısında değişikliğe gidilip gidilmeyeceği ile ilgili hafta sonu yapacakları Eskişehirspor maçından sonra değerlendirme yapacaklarını anlatan Sağlam, lig bitmeden bu görüşmenin yapılmasının akılcı bir davranış olmayacağını belirtti.

Kendisine yönelik eleştirilere de değinen Sağlam, şunları kaydetti:

''Yardımcı hocalarımızı altyapıdan oyuncu seçmek için gönderdik. Tek bir oyuncu bulabildik. Açıkça o da şu anda oynayabilecek durumda değil. Zaten bu kentin en büyük yaralarından biri de altyapı eksikliğidir. Bunda herkes suçlu, özellikle en büyük suç, bu kulüpte son 30 yıl içerisinde görev yapan yönetici ve teknik adamlarındır. Bu yıl beni en çok eleştiren kesim de bunlardır. Yani bu kulüpte son 30 yılda görev yapan yönetici ve teknik adamlar. Adama 'Bu takıma tesisleşme, altyapı ve kurumsallaşma anlamında siz ne yaptınız-' diye sorarlar.' '