Denizli: Avrupa'sız Türkiye, Havası Kaçmış Gazoza Benzer

Teknik direktörlük kariyerini İran'ın Persapolis takımında sürdüren Mustafa Denizli, Türk futboluyla ilgili önemli açıklamlarda bulundu.

Türk futbolunu Avrupa'nın dışında düşünmenin doğru olmadığını söyleyen Denizli, "Avrupa'sız Türkiye, havası kaçmış gazoza benzer." dedi.

Asya Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki maçları nedeniyle Katar'da bulunan Mustafa Denizli Radyospor'a yaptığı açıklamada gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tecrübeli teknik adam, üçüncü kez Beşiktaş'ın başına geçen ve yakından tanıdığı Tayfur Havutçu için, "Tayfur'un bu ilk denemesi olmayacak. Haliyle çok zorlanmayacaktır ve başarılı olacağına inanıyorum. Süper Final öncesi takımda gördüğü eksiklikleri bir an önce tamamlayacaktır. Hem Beşiktaş'ın hem de Tayfur'un yeni bir çıkışa ihtiyacı var; umarım başarılı olur." dedi.

YABANCI HOCA TARTIŞMALARININ ZAMANI DEĞİ

LBeşiktaş için adı geçen yabancı teknik direktörlerin sorulması üzerine Denizli, Beşiktaş'ın bugün için teknik direktör tartışması yapmasının yanlış olduğunu söyledi.

Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'ın önünde oynaması gereken çok önemli 7 karşılaşma olduğunu, özellikle de bu yıl ilk kez uygulanacak olan play-off sistemi öncesinde bunların gündemde tutulmasının Beşiktaş'a zarar vereceğini belirterek, şunları söyledi:"Süper Final öncesi bunları konuşmak doğru değil. Zamanı geldiğinde yeni yönetimle oturur, konuşurlar. Bunun için oldukça geniş zamanları var. Fakat şu durumda bunların tartışılmasının bir anlamı yok.

"GALATASARAY'IN AVANTAJI BÜYÜK, YOLU KISA

Şampiyonluk için en güçlü adayın Galatasaray olduğunu belirten Denizli, "Çok enteresan bir zaman dilimi yaşanacak. Galatasaray'ın avantaşı büyük ve yolu kısa. Altı haftalık süreçte yarış Galatasaray ve en yakın takipçisi Fenerbahçe arasında yaşanacaktır. Çok büyük sürprizler beklemek gerçekçi değil. Yine de her türlü sonuca gebe maçlar izleyeceğiz. Belki de ilk maçlarda herşey belli olur, heyecan son haftalara taşınmaz ve şampiyon belli olur." ifadelerini kullandı.

AVRUPA'SIZ TÜRKİYE, HAVASI KAÇMIŞ GAZOZA BENZER

Konuşmasında Thatcher modeliyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Denizli, "Türk futbolunu Avrupa'nın dışında düşünmek doğru değil. Avrupa'sız Türkiye, havası kaçmış gazoza benzer." şeklinde konuştu.