Takım Sevgisi 400 Tl’lik Ceza Getirdi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’un Kocaelispor'u sahasında 1-0 yendiği karşılaşmada sahaya girerek futbolcularla fotoğraf çektiren taraftara 400 TL para cezası verildi.

Geçiminin çaycılık, ayakkabı boyacılığı gibi günübirlik işlerle sağlayan fanatik seyirci, para cezasını ödemenin yollarını arıyor. Malatya’nın Orduzu beldesinde yaşayan Mehmet Güner, 26 Şubat’ta oynanan Yeni Malatyaspor-Kocaelispor maçında, Yeni Malatyaspor’un 1-0 galip gelmesi üzerine sevinerek maraton tribününden sahaya atladı. Futbolcularla fotoğraf çektiren fanatik taraftarı polis gözaltına aldı. Karakolda yapılan aramada üzerinde suç unsuru oluşturacak herhangi bir malzeme çıkmayan taraftar bir süre Sonra serbest bırakıldı. Ancak Mehmet Güner, 29 Mart’ta cep telefonuna gelen mesajla yetkisiz olarak müsabaka alanına girdiği için ceza aldığı, bu yüzden Malatya Adliyesi’ne ifade vermek için çağrıldığını öğrendi. Malatya Adliyesine giden taraftara, 6222 sayılı kanunun 16 maddesinin 1’inci fıkrası çerçevesinde “Yetkisiz olarak müsabaka alanına girme, soyunma odalarına, koridorlarına ve sporcu çıkış tünellerine girme’ suçunu işlediği için 400 TL para cezası verildi.

Cezayı ödemesi için de 10 günlük süre tanındı. Ceza ödenmezse Güner hakkında kamu davası açılarak 3 aydan 1 yıla kadar ceza alacak. Son olarak çaycıcılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Güner, yaptığı açıklamada, maçın ardından çok sevindiğini, kendisini tutamayarak sahaya girdiğini belirtti.

Holigan gibi stadyuma, futbolculara zarar verme amacı gütmediğini anlatan Güner, 400 TL’lik para cezasını da ödeyecek gücünün olmadığını ifade etti.

Yeni Malatyaspor’a gönülden bağlı olduğunu vurgulayan Güner, kulüp yöneticilerinden yardım talebinde bulundu .