Şampiyon Güreşçi Rıza Kayaalp'e Sponsor Desteği

Son Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2012 Londra Olimpiyatları'nda da altın madalya kazanarak kendisinden beklentileri boşa çıkarmayacağını söyledi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile yapılan işbirliği anlaşmasıyla olimpiyatlara katılacak bazı sporculara sponsor olar BP Türkiye'nin yetkilileri, milli güreşçi Rıza Kayaalp'i ziyaret etti. BP Türkiye Marka Müdürü Bengüsu Eyiel Ayabakan ve BP Türkiye Kurumsal İletişim Koordinatörü Zeynep Tuncer, Sarıyer Mersinli Ahmet Tesisleri'nde kampta olan milli güreşçi Rıza Kayaalp'i ziyaret ederek destek verdi.

BP Türkiye Marka Müdürü Bengüsu Eyiel Ayabakan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada BP firmasının 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın resmi sponsorlarından biri olduğunu hatırlatarak, "Bu sponsorluğun uzantısı olarak Türkiye'de de sponsorluk hakları genişletildi. Olimpiyatlarda 5 ve paralimpikte de 8 olmak üzere 13 sporcunun resmi sponsoru olduk. Rıza Kayaalp de bu isimlerden biri. Sadece önümüzdeki olimpiyatlar için değil bizim sponsorluğumuz. Toplam 5 yıllık bir süreyikapsıyor. 2012'denbaşlayarak 2016'ya kadar yanlarında olacağız, her türlü desteği vereceğiz. Bu çalışmanın maddi değeri de yaklaşık 4,5-5 milyon dolar civarında. Yeni olduğumuz bir alanda bizim için ciddi bir yatırım" dedi.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp de Londra Olimpiyatları'na 4 ay gibi kısa bir süre kaldığını belirterek, "Olimpiyatlar öncesi en büyük destekçilerimiz, güreş camiası ve yanımızda bulunan sponsorlarımız. Bunlardan biri de BP Türkiye. Kendileri maddi ve manevi olarak yanımdalar. Olimpiyatların ardından da yanımda olmaya devam edecekler. Türk sporuna verdikleri destekten ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Son Dünya ve Avrupa şampiyonu olarak, olimpiyat hazırlıklarıma devam ediyorum. Doğal olarak herkesinbenden beklentisi var. Bu beklentileri boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti göstererek çalışmalarıma devam ediyorum. 4 ay gibi kısa süre kaldı. Bu sürede tüm eksiklerimi gidererek hazırlanmak istiyorum. Olimpiyatlar öncesinde önümde dünya kupası var. Dünya kupasında bütün müsabakalarımı kazanarak olimpiyatlar öncesinde moral depolamak istiyorum. Olimpiyatlar hava olarak çok farklı ortam. Oraya daha farklı hazırlanmak gerekiyor. Londra Olimpiyatları'ndan da altın madalya kazanarak Türk Milleti'ninkarşısına yüzümün akıyla çıkmak istiyorum" diye konuştu.