Muratpaşa Final Maçı

Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı yarı final rövanş maçında sahasında Fransa'nın Fleury Loiret Handball Takımı ile final maçında karşılaşacak.

5 Nisan'da Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynanacak mücadeyi Bulgaristan'dan Silviya Markovska ve Jonko Vutov hakem ikilisi yönetecek. Muratpaşa Belediyesi yarın oynanacak hentbol maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen geçen yıl elde edilen bir final şansının tesadüf olmadığını kaydetti.

Muratpaşa Belediyespor Kulübü'nün bu yıl da büyük olasılıkla finali kazanacaklarını söyleyen Evcilmen kupayı Türkiye'ye getireceklerine inandığını ifade etti.

Geçen yıl talihsiz bir sonuçla Fransa'da yenildiklerini kaydeden Başkan Evcilmen, "Ama Fransız takımlarının bayan hentbolunda ne derecede ileride olduklarını her kes iyi biliyor. Ona rağmen Muratpaşa Belediyespor kulübü sporcularının orada gösterdikleri üstün çaba buradaki maçı başka bir deyişle domine etti. Ben inanıyorum seyircinin de desteği ile yüksek bir gayretle, iyi bir takım halinde o maçı kazanacağız" dedi.

Federasyonun da yeterli ilgiyi göstermekte olduğunu ifade eden Başkan Evcilmen sadece federasyonun değil farklı ilgilerin de bayan ve erkek hentboluna yönelmesini istediğini vurguladı.

Takım Antrenörü Birol Güven ise ilk maçın Fransa'da olmasının bir avantaj olduğunu kaydetti.

Geçen yıllarda bu maçlarda tecrübeli oyuncu sayısının az olduğuna değinen Güven "Ama bu sene tecrübeli oyuncu sayımız daha fazla. Dolayısıyla maç hep bizim kontrolümüzde geçti. Deplasmanda Avrupa kupalarında bir takım sıkıntılar oldu. Bütün güçlüklere rağmen iyi bir skorla döndük, en büyük üzüntümüz ise bizi destekleyen Türk vatandaşlarını orda mutlu edemedik. Ama inşallah yarın onları burada yenerek oradaki insanlarımızı da mutlu edeceğiz" şeklinde konuştu.