Alex, Yılın Futbolcusu Ödülünü Aldı

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) tarafından Türkiye’de ve dünyada geçtiğimiz yıl içinde sporda gündemi belirleyen başarılı isimlere verilen "Spora Işık Tutanlar" ödülleri sahiplerini buldu.

Işık Okulları’nın Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşen ödül törenine, ödül alan sporcu ve spor adamlarının yanı sıra, spor camiasının önemli isimleri de katıldı.

Kaptan Alex de Souza’nın "Yılın Futbolcusu" ödülüne layık görüldüğü törende; etkinliğe katılamayan Fenerbahçe'nin Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman’ın "Efsane Golcüler" kategorisindeki ödülünü ise İdari Menajer Hasan Çetinkaya teslim aldı.Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in hizmet ödülünü alt yapı hocalarından Orhan alırken, programın başında yeralan Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın ödülünü ise TFF çalışanı aldı.ALEX'E BÜYÜK SEVGİ GÖSTERİSİTörende yılın futbolcusu ödülünü alan Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, "Bana gösterilen sevgi karşısında buradaki yaşantım daha da zorlaşıyor. Çünkü bu sevgiye karşılık vermem daha da zorlaşıyor. Minnet duyuyorum." dedi.

Alex, at yarışlarında atından düşen jokeye yarışı bırakarak yardıma gelen binici örneğini vererek, "Kendi yarışını bırakıp zor durumda olan jokey arkadaşına yardım eden sporcuyu kendimize örnek alırsak çok iyi olur. Bunu futbola ve futbol sahalarına da taşırsak daha güzel olur." diye konuştu.

Tören sonrasında öğrenciler Alex'e büyük ilgi gösterirken, fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.Törende ayrıca boksör Gülsüm Tatar, Vakıfbank Türk Telekom Voleybol Takımı, Halterci Naim Süleymanoğlu ile birlikte Hami Mandıralı, Tanju Çolak, Feyyaz Uçar ve Ali Gültiken de ödül aldılar.