Kazmaz: ''Bu karar kaosu bitirmedi''

Eski Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Remzi Kazmaz, TFF'nin kararıyla ilgili, ''Bu karar kaosu bitirmedi. Yeni bir kaosu başlattı. Verilen bu karar hukuki değil'' dedi.

Kazmaz, Bodrum'un Bitez beldesindeki hukuk bürosunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in ''futbolda şike iddialarına'' ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

''Yeni bir kaosun başındayız. Bu karar kaosu bitirmedi. Yeni bir kaosu başlattı. Verilen bu karar hukuki değil'' diyen Kazmaz, TFF'nin bugün açıkladığı kararla, hiçbir kulübün cezalı durumda olmayacağını söylediğini savundu.

Kazmaz, TFF'nin kararı oy birliğiyle çıkartarak sonuçta kulüpleri Disiplin Kurulu'na yönlendirdiğini belirterek, ''Yönlendirirken de Disiplin Kurulu'nu uyararak yapmış olduğu açıklama yine hukuki değildi'' diye konuştu.

Alınan kararın kaosu yeniden başlattığını iddia eden Kazmaz, şunları kaydetti:

''Bu kaosun ana nedeni 58. maddenin değiştirilerek hiçbir kulübe ceza vermeme anlayışıdır. Bunun nedeni maddidir. Federasyon Başkanı bize 'Avrupa'nın 6. büyük maddi kulübüyüz' derken, orada her şeyin altını çiziyordu. Bu hukukla, bu kararla UEFA ve FİFA ile karşı karşıya kalacağız. UEFA sıfır tolerans ile kesinlikle bu olaya 'evet' demeyecektir.' '

Kaynak: AA