Gümüşhane ve Trabzonlu Dağcılar, Sarıçiçek Köy Odalarına Yürüdü

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi dağcılar, Gümüşhaneli dağcılarla birlikte ortak yürüyüş gerçekleştirdi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) ile birlikte düzenlenen etkinliğe her iki kulüpten toplam 38 sporcu katıldı.

Gümüşhane-Bayburt sınırında yer alan Vauk dağında ki Güvercinlik köyünden başlayan yürüyüşte sporcular, Kılıçören köyü, Duymadık köyü üzerinden Sarıçiçek köyüne ulaştı.

Yaklaşık 12 kilometrelik parkuru 4,5 saatte kat eden sporcular, parkurda bulunan 2 bin 580 metrelik Karakaban zirvesine de tırmanış gerçekleştirdi.

Kulüp olarak düzenledikleri yürüyüşlerin en büyük amacının tarihi ve kültürel turistik güzellikleri daha geniş kitlelerle paylaşmak, daha yakından görüp incelemek olduğunu kaydeden GÜDAK başkanı Mustafa Akbulut, kulüp olarak TEDAK’ı misafir etmekten mutlu olduklarını söyledi.

Yürüyüşün özellikle Sarıçiçek köyüne yapıldığını ifade eden Akbulut, “Sarıçiçek köyümüzde atalarımızın ahşap nakış ve işlemeciliğinde ne kadar mahir olduklarını görüp gururlandık. Göremeyenlere şehrimize çokta uzak olmayan bu köyümüzü ziyaret edip hem ahşap nakış işlemeciliğini yerinde görmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA