Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, TFF'nin Şike Kararını Değerlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) futbolda şike iddialarına ilişkin aldığı kararlarla ilgili olarak, "Almış oldukları kararların siyasi bir yönü yoktur.

Kararlar Türk futbolu açısından teknik değerlendirmeler neticesinde ortaya çıkmış olan ve uygulaması bakımından da teknik neticeleri beraberinde getirecek olan kararlardır" dedi.

Bakan Kılıç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaretine eşlik etti. Kılıç, burada gazetecilerin TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in açıkladığı kararlar ve futbolda şike iddialarıyla ilgili açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine alınmış kararlar ve yapılan açıklamaların Türk futbolu üzerinde son derece önemli etkisi olacak açıklamalar olduğunu söyledi.

Kılıç, TFF'nin bütün bu kararları ve açıklamaları kendi özerk yapısı içinde tartıştığına, kararabağladığına ve kamuoyuna açıkladığına vurgu yaparak, "Almış oldukları kararların siyasi bir yönü yoktur. Kararlar Türk futbolu açısından, teknik değerlendirmeler neticesinde ortaya çıkmış olan ve uygulaması bakımından da teknik neticeleri beraberinde getirecek olan kararlardır" dedi.

TFF Yönetim Kurulu'nun Antalya'da kampta olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, yönetim kurulunun elde etmiş olduğu raporları gözden geçirdiğini anlattı. "Bu çalışmaların içinde biz yokuz" diyen Kılıç, bu çalışmaların TFF'nin kendi kuralları ve kendi kurullarından gelen raporları çerçevesinde yapmış oldukları değerlendirmelerin neticesi olduğunu söyledi.

Kılıç, "Uygulamaya ne şekilde yansıyacağını doğrusu bilemiyorum. Bugün yaptıkları açıklamaların elbette ki Türkiye'de futbol üzerinde önemli etkileriolacaktır. En azından futbolun bundan sonraki şekillenmesi ve yapılanması üzerinde önemli tesirleri olacaktır" diye konuştu.

Sorunların herkesin ortak sorunları olduğunu ifade eden Kılıç, "Çözümlerin de herkes tarafından ortaklaşa yöntemlerle bulunması lazım. 'Birinin sorunu diğerini etkilemiyor' şeklinde bir algı yaratılacak olursa uzun vadede kalıcı ve adil çözüme ulaşmak mümkün olmayacaktır. Aynı gemideyiz, ortak sorunlarla mücadele ediyoruz. Ortak çözümleri bulabilirsek, Türkiye'de futbolun ve sporun önünü açmak daha kolay mümkün olabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA