Çanakkale'de Amatör Lig Maçları

Çanakkale'de, amatör liglerde 14 maç oynandı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, haftanın maçlarında şu sonuçlar alındı:

2. Amatör Lig A Grubu

----------------------

Evreşespor: 1 - Çardakspor: 1

Gölcük Gençlikspor: 5 - Geyikli Belediyespor: 2

2. Amatör Lig B Grubu

-----------------------

Küçükkuyuspor: 1 - Çiçeklidedespor: 6

Etilispor: 2 - Gümüşçayspor: 3

U-16 Ligi A Grubu

---------------------

Barbarosspor: 0 - Harb-İşspor: 2

Kepezspor: 2 - Barbarosspor: 3

U-16 Ligi B Grubu

------------------

Geliboluspor: 2 - Bigaspor: 0

Adaspor: 2 - Çiçeklidedespor: 4

U-13 Ligi A Grubu

--------------------

Hastanebayırıspor: 5 - Kepezspor: 1

Ayvacık Belediyespor: 3 - Barbarosspor: 2

U-13 Ligi B Grubu

-------------------

Yeşil Bayramiçspor: 0 - Çiçeklidedespor: 2

Çan Termikspor: 6 - Adaspor: 3

Bigaspor: 1 - Yeni Çanspor: 4

U-13 Ligi C Grubu

-------------------

Lapsekispor: 1 - Harb-İşspor: 3

ÇANAKKALE - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye'nin eskiden dünyanın en önemli tarım potansiyellerinden birine sahip olduğunu, ancak günümüzde yılda 20 milyar dolarlık tarım ve gıda ithalatı yaptığını söyledi.

Günaydın, Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen CHP İl Kongresi'nde, AK Parti döneminde 35 milyar dolarlık özelleştirme geliri elde edildiğini, 35 milyar doların kabaca 45-50 milyar lira anlamına geldiğini söyledi.

Türkiye'nin sadece bir yılda ödediği faizin 55 milyar lira olduğunu belirten Günaydın, şöyle konuştu:

''Özelleştirme geliri, Türkiye'nin 1 yıllık faiz parasını karşılayacak durumda bile değildir. Bakın bugün satacak başka bir şey kalmadığı için geriye kalan birkaç şeker fabrikasını, otoyolları da satmaya niyetlendiler. 1975 kilometrelik otoyolu 25 yıllığına özelleştirmeye çalışıyorlar. Bu otoyolun yıllık geliri 1 milyar liradır. Türkiye'ye 25 yılda 25 milyar liralık gelir kazandıracaktır. Aşağı yukarı 10 milyar liraya satacaklar ve böylece 2012 yılının özelleştirme hedefini tutturacaklarmış.''

Konuşmasında orman vasfını yitirmiş arazilere ilişkin yasaya değinen Günaydın, CHP'nin 2B Projesinde üzerine tarla veya evi bulunmayan ve orada çiftçilik yapan orman köylülerine bu alanların ücretsiz verilmesini, diğer alanların da rayiç bedelle satılmasını öngördüklerini anlattı.

Rayiç bedelle satılacak alanların gelirinin yüzde 30'unun yeni ormanlık alanı tesis edilmesi, yüzde 40'ının orman köylülerinin kalkındırılması, diğer yüzde 30'unun ise üniversite öğrencilerine yurt yapılmasını istediklerini belirten Günaydın, CHP'nin 2B Barış Projesi'nin, hem doğal kaynakları koruyan ve geliştiren hem de Türkiye'nin en alt gelir durumundaki vatandaşlar ve öğrencilerin yaşamlarını, refahlarını artırmaya yönelik bir proje olduğunu söyledi.

Türkiye'de sürdürülemeyecek ekonomik yapı bulunduğunu öne süren Günaydın, ''Yoksul üreten bir iktisadi düzen ile yurttaşın hayatının giderek kötüleştiği bir dönem var. Sanayi sektörü yatırım malı üretemiyor. Tarım sektörü çökmüş durumda. Eskiden dünyanın en önemli tarım potansiyellerinden birine sahip olan Türkiye, artık yılda 20 milyar dolar tarım ve gıda ithalatına para harcamak zorundadır. Bu düzen sürdürülebilir bir düzen değildir'' dedi.

Kaynak: AA