Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Bölükbaşı Açıklaması

Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı, ''Bu sezon çok enteresan bir lig oldu ve hala bu enteresanlık devam ediyor. Özellikle bugün açıklanan TFF kararlarına baktığımızda bizi ve Türk kamuoyunu memnun etmeyen kararlar alınmıştır'' dedi.

Bölükbaşı, Almira Otel'de düzenlenen Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yönetime geldiklerinde 30 milyon lira civarında bulunan borçlarını sıfırlandıklarını söyledi.

Takımın futbolcu değerini 20 milyon dolardan 80 milyon dolara çıkardıklarını belirten Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kurumsallaşma, gelir, alt yapı konularında atılım yaptık. Özlüce Tesisleri'nde oturacağımız koltuk yoktu. Özlüce şimdi ise 5, hatta 7 yıldızlı otel gibi. Liglerde borcu olmayan takımlardan biriyiz ve kasamızda da şu anda para var. Bu sezon çok enteresan bir lig oldu ve hala bu enteresanlık devam ediyor. Özellikle bugün açıklanan TFF kararlarına baktığımızda bizi ve Türk kamuoyunu memnun etmeyen kararlar alınmıştır. TFF seçimlerinde Bursaspor'un dik duruşunu alkışlamıştık. Bugün alınan kararlar sonucunda Bursaspor'un bu bilinçli hareketi biraz daha anlam kazanmıştır. Birçok takımın yöneticileri, başkanları karar sonrasında serzenişlerde bulunuyorlar. Biz daha TFF seçilmeden bunları konuştuk. Önümüzde bir süreç var. İnşallah Türk futbolu için hayırlı olur.''

Bursaspor Divan Kurulu Başkan Yardımcısı Burhan Vatan da bir üyenin, ''Bursaspor üyesi bazı kişilerin başka takımlara üye olması ve divan toplantısında '4 büyükler' kavramanın kullanılmasına'' yönelik eleştirisi karşısında, kimseyi dışlamak gibi bir amaçları olmadığını kaydetti.

Bu durumun gayet normal olduğunu dile getiren Vatan, ''Bu arkadaşlarımızı kaybetmeyelim. Bunları hoş görmemiz lazım. Biz onların büyüklüklerini ekonomik olarak kabul ediyoruz. Böyle tartışmalar bize bir şey kazandırmaz. Bugün Fenerbahçe'nin yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Bugün hukuk ceza veremiyor'' diye konuştu.

Kaynak: AA