Bursaspor'da Tagoe ve Bangura'nın Maliyeti Divanda Tartışıldı

Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen Bursaspor'da, bu akşam gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında futbolcuların maliyeti tartışmaları yaşandı.

Toplantıda, divan kurulu üyelerinin istenilen verim alınamayan Tagoe ve Bangura transferlerinin maliyeti gerginliğe sebep oldu. Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, "Tagoe ve Bangura'nın mali portresi bize nedir?" diye sorunca devreye giren Genel Sekreter Recep Bölükbaşı, "Şu an hatırımda değil. Ben Tagoe'nin ve Bangura'nın rakamlarını söylesem ne olacak? Biz bunlarla beraber çok futbolcu aldık. Cımbızla seçmeyin" dedi.

Bursaspor Divan Kurulu Kadir Şankaya başkanlığında toplandı. Toplantıda Bursaspor Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı Kulübün finansal ve idari yapısı ile ilgili bilgi verdi. Takımın borç yükünden kurtulduğunu anlatan Bölükbaşı, mali yönden büyük bir şeffaflık örneği gösterdiklerini kaydetti.

Bölükbaşı şunları kaydetti: "Biz bir kamu kuruluşuyuz ve derneğiz. Mali kurullarımız var. Bu konuyu orada dile getiriyoruz. Bir ay sonra genel kurul olacak. Orada da kitapçık halinde sunacağız. Yönetime geldiğimizde epey borcumuz vardı. O borçlarımız çok şükür bitti. Futbolcu değeri 15-20 milyon dolardı, şu anda 70-80 milyon dolar. Kurumsallaşma adına, gelir adına, altyapıdaki çalışmalar adına önemli çalışmalar yapıldı. Divan Kurulu'nun toplu olarak tesise gelip görmelerini isterim. Biz Bursaspor yönetimi olarak, 15 seneden beri konuşulan borç vardı. Çok şükür bu konuşulmuyor. Gururla söyleyebiliriz ki, Türkiye liglerinde borcu olmayan sayılı takımlardanız. Küme düşme hesapları yapılırken, ilk yılımızda çok az farkla UEFA'yı kaçırdık. Sonraki sene de şampiyonluk yaşattık. Bugünkü alınan kararlarda da Bursaspor'un ne kadar bilinçli hareket ettiğini, dik duruş gösterdiğini herkes biraz daha anlamıştır. Birçok takımın başkanları serzenişte bulunuyor.

"MALİYETLERİ GERGİNLİĞE SEBEP OLDU

Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'nın, "Tagoe ve Bangura'nın mali portresi bize nedir?" sorusuna Genel Sekreter Recep Bölükbaşı cevap verdi. İki futbolcunun maliyetini hatırlamadığını belirten Bölükbaşı şöyle devam etti: "Şu an hatırımda değil. Ben Tagoe'nin ve Bangura'nın rakamlarını söylesem ne olacak? Biz bunlarla beraber çok futbolcu aldık. Hedefte olmamızın payı var. Cımbızla neden Tagoe ve Bangura seçiliyor içinden. İkisi de genç futbolcu. N'Diaye, Sestak, Basser, Carson, Pinto'dan yararlandık. Neyi sorduğunuzu, neyi cımbızla çekmeye çalıştığınızı anlayamıyorum. Mali kurulda rakamlarla verilir." Divan kurulu üyeleri ve Bölükbaşı arasında konuyla ilgili kısa süre tartışma yaşandı. Divan Kurulu toplantısı dilek ve temennilerin iletilmesiyle tamamlandı .