Bayanlar Hentbol Süper Ligi Şampiyonu Muratpaşa Belediyesi

Bayanlar Hentbol Süper Lig Final Four finalinin ikinci maçında Muratpaşa Belediyesi, Maliye Milli Piyango'yu 38-31'lik skorla yendi.

Seride durumu 2-0'a getiren Antalya temsilcisi Bayanlar Hentbol Süper Ligi şampiyonu oldu Antalya Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda Muratpaşa Belediyesi ile Maliye Milli Piyango karşı karşıya geldi. Maç öncesi geçtiğimiz gün 2011-2012 sezonu Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası'nı alan Muratpaşa Belediyesi takımı, kupayı taraftarları ile kutladı. Yine maç öncesi ayrıca hentbolcuların topladığı mavi kapaklar sayesinde alınan tekerlekli sandalye engelli Hasan Özdemir'e teslim edildi.

Ev sahibi ekip maça Serpil ve Dorina Carbune ile hızlı başladı.

İlk 10 dakika da ise Muratpaşa farkı 4 sayıya çıkardı (9-4) Daha sonra toparlanan Milli Piyango, Sinem'in golleriyle 20 dakika biterken skoru 11-11yaptı. İlk yarı ise Muratpaşa Belediyesi'nin 19-17'lik üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıda Maliye Milli Piyango, maçta etkisini göstermek istese de Antalya temsilcisi 38-31'lik skorla maçı kazandı. Bu sonuçla seride durumu 2-0'a getiren Muratpaşa Belediyesi, Bayanlar Hentbol Süper Ligi şampiyonu oldu.

Galibiyetin ardından Muratpaşalı hentbolcular mutluluğunu taraftarı ile paylaştı. Daha sonra düzenlenen tören ile Muratpaşa Bayan Hentbol Takımı kupasını Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu'nun elinden aldı.Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Muratpaşalı hentbolculardan Perihan ve Sevilay, zorlu bir sezon sonunda şampiyon oldukları için mutlu olduklarını dile getirdiler .

Kaynak: İHA